DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK prezidents tiksies ar Eurochambres prezidentu, lai pārrunātu sadarbību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 8.aprīlī, Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis un LTRK valdes locekle Katrīna Zariņa dosies uz Briseli, lai tiktos ar Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (Eurochambres) prezidentu Kristofu Leitlu (Cristoph Leitl).

Tikšanās laikā ar K.Leitlu plānots pārrunāt Eiropas attīstības tendences un politiskos procesus, LTRK iespējas aktīvāk un jēgpilnāk iesaistīties savu biedru interešu pārstāvībā Eiropas institūcijās, stiprināt uzņēmēju eksporta kapacitāti trešo valstu tirgos un kopīgus nākotnes projektus.

“Latvija aktīvi sadarbojas ar Eurochambres un Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kamerām, lai kopīgi realizētu dažādus projektus, piedalītos darba grupās un aizstāvētu savas intereses, lai arī mūsu uzņēmumiem ikdienā būtu vieglāk strādāt un attīstīties,” saka LTRK prezidents Aigars Rostovskis, piebilstot, ka šī organizācija apvieno ļoti lielus skaitu dažādu nozaru uzņēmumus, tādēļ pieredze, ko iespējams gūt sarunās ar Eurochambres vadību, noteikti noderēs arī LTRK darbības stiprināšanai.

Vizītes laikā plānotas arī tikšanās ar citu Eiropas valstu tirdzniecības un rūpniecības kameru vadītājiem lai pārrunātu esošo sadarbību un nākotnes projektus. LTRK kopīgi ar Zviedrijas TRK ir rosinājušas rudenī organizēt Baltijas – Ziemeļu TRK samitu Rīgā, kas būs viens no sarunu tematiem ar kolēģiem no Eurochambres.

Eurochambres apvieno 46 Eiropas valstu Tirdzniecības un rūpniecības kameras, tostarp Latvijas, un atbalsta savus biedrus jeb Eiropas uzņēmējus, kā arī to centienos radīt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi Eiropas ekonomiskajā zonā. Tāpat tā arī veicina  un atbalsta uzņēmumu centienus sadarboties ar trešo valstu tirgiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI