DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vieglā automobiļa dubultajā grīdā un kravas vilcienos atklāj gandrīz 200 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmākVID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas austrumu robežas, novērsa 199 320 cigarešu (9966 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vieglā automobiļa dubultajā grīdā, kā arī vilcienu vagonos ar minerālmēslu un akmeņogļu kravām.

Vakar, 2019.gada 4.aprīlī, Indras muitas kontroles punkta (turpmāk – MKP) amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena skenējuma attēlu analīzi, divos vagonos atklāja nedeklarētas cigaretes. Ierokot akmeņoglēs, no muitas kontroles bija noslēpti iepakojumi ar "Premjer” un “NZ Gold” cigaretēm. Tajos atradās kopumā 60 000 cigarešu.  

Šī gada 3.aprīlī Zilupes MKP amatpersonām, veicot no Krievijas iebraukuša kravas vilciena skenēšanas attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes (turpmāk – VRS) darbiniekiem tika veikta kontrole. Atverot "hopper" tipa vagona lūkas, konstatēts, ka amonija nitrātu kravā ir noslēpti iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradās 55 200 cigarešu “NZ Gold”.

Savukārt Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, sadarbībā ar VRS amatpersonām akmeņogļu kravā tika konstatēti iepakojumi ar cigaretēm "Minsk". Kontroles rezultātā izņemtas 37 400 cigaretes. Uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Šī gada 2.aprīlī Terehovas MKP darbiniekiem tabakas meklēšanas suns palīdzēja atklāt vieglajā automobilī “Xyndai” speciāli izveidotu kontrabandas cigarešu slēptuvi. Padziļināti pārbaudot no Krievijas iebraukušo automobili, muitas amatpersonas atklāja, ka tam ir izveidota dubultā grīda. No muitas kontroles noslēptās cigaretes tika konstatētas, arī veicot priekšējā paneļa demontāžu. Kontroles rezultātā tika izņemtas 46 720 cigaretes “Minsk”. Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI