DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā piektdien norisināsies konference “Baltijas ES sarunas 2019: politisko pārmaiņu gaidās”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai diskutētu par Baltijas valstu aktualitātēm Eiropas Savienības (ES) nākotnes attīstības scenāriju kontekstā, Saeimā piektdien, 5.aprīlī, notiks starptautiska konference “Baltijas ES sarunas 2019: politisko pārmaiņu gaidās”. To organizē Saeima sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu (LĀI) un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecību Latvijā. 

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, LĀI direktors Andris Sprūds un EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja vietas izpildītājs Andris Kužnieks. 

Pirmā konferences sesija būs veltīta politiskās atjaunošanās procesiem ES. Savukārt otrās sesijas laikā dalībnieki spriedīs par ES daudzgadu budžeta plānu 2021.-2027.gadam. 

Pēc tam norisināsies arī trīs paralēlas diskusijas. Pirmajā no tām uzmanības centrā būs jautājums par Eiropas informācijas telpu un mūsdienu demokrātijām. Otrā diskusija būs veltīta jautājumam par Eiropas drošības un aizsardzības politikas sistēmas nākotni. Savukārt trešajā diskusijā klātesošie spriedīs par ES taktiku “tirdzniecības kara” laikā. 

Pasākuma noslēguma sesijā “ES un ASV: vai patiesu draugu iepazīsti tikai nelaimē?” klātesošie diskutēs par ES un ASV starptautiskajām attiecībām un to potenciālo nākotnes attīstību, ņemot vērā arī nākamās ASV prezidenta vēlēšanas, kas notiks 2020.gadā. 

Starptautiskā augsta līmeņa konference “Baltijas ES sarunas 2019: politisko pārmaiņu gaidās” norisināsies 5.aprīlī pulksten 9.00 Baltiešu zālē Jēkaba ielā 6/8. Tās norisei varēs sekot tiešsaistē www.saeima.lv. 

Diskusijās piedalīsies Starptautiskā drošības un aizsardzības centra direktors Svens Sakovs (Sven Sakkov), bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, Latvijas Universitātes profesore Inna Šteinbuka un citi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI