DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK pozitīvi vērtē R.Nemiro iniciatīvu par plānotajiem grozījumiem Energoefektivitātes likumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) pozitīvi vērtē ekonomikas ministra Ralfa Nemiro iniciatīvu un iesniegtos grozījumus Energoefektivitātes likumā, kas paredz atbrīvot no energoefektivitātes nodevas tos komersantus, kas energoauditus veikuši līdz pērnā gada nogalei.

Tāpat LTRK uzskata, ka vēlme novērst arī citas konstatētās nepilnības likumā, par kurām diskusijas bija arī tā pieņemšanas laikā jau 2016.gadā, piemēram, energoietilpīgo komersantu noteikšanas kritērijiem, vērtējama pozitīvi. 

Biedrība ir saņēmusi vairāku savu biedru vēstules ar lūgumu iesaistīties šīs problēmas risināšanā, jo uzņēmumi nav spējuši laikus izpildīt Energoefektivitātes likuma prasības energoauditoru slodzes dēļ, kas radās ņemot vērā nepieciešamību salīdzinoši īsā termiņā veikt lielu auditu skaitu, kā rezultātam pakalpojumam pieauga arī cena, radot uzņēmumiem neplānotus papildus izdevumus.

LTRK pilnībā pievienojas ekonomikas ministra R.Nemiro aicinājumam uzņēmējiem domāt par ieguvumiem, kas rodas veicot energotaupības pasākumus, kad tiek samazinātas izmaksas un palielinās efektivitāte, un aktīvi ieviest energoauditoru ieteikumus savā uzņēmumā. “Nereti pat šķietami nelielas pārmaiņas bez ievērojamiem finanšu līdzekļiem nes pamanāmas izmaiņas gala energopatēriņā. Rezultātā pieaug ražotāju un pakalpojumu sniedzēju konkurētspēja vietējā un ārējos tirgos,” saka LTRK valdes locekle Katrīna Zariņa.

Jau šā gada 18.aprilī LTRK organizē Energoefektivitātes forumu, kurā uzņēmējiem plānots stāstīt par Vācijas pieredzi energoefektivitātes veicināšanai uzņēmumos, aktuālo finansiālo atbalstu šādām aktivitātēm, ko sniedz finanšu institūcija ALTUM un citiem jautājumiem par kopējo energoefektivitātes politiku Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI