DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija veic pārbaudes publiskās vietās un dienesta viesnīcā Kuldīgā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 1.aprīlī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa un Speciālā uzdevuma bataljona amatpersonas sadarbībā ar izglītības iestādēm, Kuldīgas slimnīcu un Valsts robežsardzes kinologiem veica pārbaudes gan dienesta viesnīcā, gan publiskās vietās Kuldīgā ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite – lietošana, glabāšana un realizācija.

Vakar dienesta viesnīcā suņi norādīja uz četriem jauniešiem, vecumā no 16 līdz 19 gadiem, kuri, iespējams, ir lietojuši narkotiskās vielas. Lai pārbaudītu šo faktu visiem jauniešiem tika nozīmētas ekspertīzes. Šobrīd Valsts policijā par notikušo ir uzsāktas administratīvās lietvedības, tāpat ir izņemtas divas aizdomīgas vielas, kuras lietvedības un kriminālprocesa ietvaros ir nosūtīts uz ekspertīzi. Savukārt publiskās vietās pārkāpumi netika konstatēti.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 eiro.

Šāda veida pārbaudes notika iepriekš un tiks veiktas arī turpmāk. Izsakām pateicību Kuldīgas slimnīcai un Valsts robežsardzes kinologiem par sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI