DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Dagmāra Beitnere-Le Galla Kirgizstānas vēstniekam uzsver sadarbības iespējas izglītības un zinātnes jomā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla tiekas ar Kirgizstānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kubaničbeku Omuralijevu (Kubanychbek Omuraliev).

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību ar Kirgizstānu, tostarp izglītības un zinātnes jomā, kā arī ekonomikā. To sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, piektdien, 29.martā, tiekoties ar Kirgizstānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kubaničbeku Omuralijevu (Kubanichbek Omuraliev), kurš parlamentā bija ieradies atvadu vizītē. 

Latvija ir viena no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kas visaktīvāk iestājusies par ES un Centrālāzijas attiecību attīstīšanu. Apzināmies, ka ir svarīgi sniegt savu atbalstu Kirgizstānai kā vienīgajai parlamentārajai valstij Centrālāzijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre. Puses pauda cerību, ka attīstīsies ciešāka sadarbība starp abu valstu parlamentiem, un D.Beitnere-Le Galla pauda apņēmību veicināt deputātu grupas sadarbībai ar Kirgizstānu izveidi Saeimā. 

Abas puses bija vienisprātis par ciešākas sadarbības iespējām tirdzniecības jomā. Tāpat vēstnieks aicināja izvērtēt iespējas piesaistīt vairāk Kirgizstānas kravu Latvijas ostām. 

2016.gada oktobrī noslēgts Latvijas un Kirgizstānas starpvaldību līgums par sadarbību izglītības un zinātnes jomā. Latvijas augstskolas ir gatavas piesaistīt studentus tādos izglītības virzienos kā transports, bankas un finanses, inženierzinātnes, medicīna, aviācija, jūrlietas. 

D.Beitnere-Le Galla atzina, ka mūsu tautas saista kopīga vēsturiskā pieredze, un daudziem Latvijā ir tuva kirgīzu rakstnieka Čingiza Aitmatova daiļrade un zināma viņa loma PSRS pārbūves procesā. 

Kubaničbeks Omuralijevs noslēdz savu kadenci Latvijā, lai kļūtu par Kirgizstānas vēstnieku Turcijas Republikā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI