DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Noslēgusies Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas pārbūve

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

22.martā Būvniecības valsts kontroles birojs pieņēma ekspluatācijā Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas (VPĢ) galveno mācību korpusu pēc tā pārbūves.  

Pārbūvējot VPĢ, ir uzlabota drošība un telpu izkārtojums. Skolas ēkā nomainīta elektroinstalācija un gaismekļi, apkures sistēma, pārbūvēta ūdens apgādes sistēma, izbūvēta pieplūdes – nosūces ventilācijas sistēma ar rekuperāciju, kā arī izbūvēta jauna ugunsdrošības sistēma. Uzstādītas ugunsdrošās durvis un atjaunota iekšējā apdare visā ēkā. Skolēnu grupu darbam izveidota atsevišķa tam paredzēta telpa. Ēkā ierīkoti moderni dabaszinību kabineti, multimediju telpa un robotikas laboratorija.

Mācību kabineti ir aprīkoti ar ergonomiskām mēbelēm, tāpat kabinetos, gaiteņos un citviet ēkā ir izvietotas arī dizaina mēbeles atbilstoši interjera projektam. Pašlaik notiek informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, robotikas un zāles aprīkojuma iegāde. Plānots, ka viss aprīkojums tiks uzstādīts līdz maija beigām.

“Pārbūves darbi VPĢ tika uzsākti 2018.gada aprīļa beigās, ir liels gandarījums, ka nepilna gada laikā skola ir kļuvusi mūsdienīgāka, skaistāka un drošāka. VPĢ pārbūves laikā skolēniem mācību darbs notika VPĢ darbmācības korpusā, ko pārbūves darbi neskāra, Valmieras Pārgaujas sākumskolā, Valmieras 2.vidusskolā, Valmieras sākumskolā, Valmieras Valsts ģimnāzijā un Vidzemes Augstskolā. Pateicos pārējām Valmieras skolām par atbalstu VPĢ pārbūves laikā, tādējādi nodrošinot iespēju turpināt VPĢ audzēkņiem mācību procesu. Tāpat pateicos VPĢ audzēkņiem, viņu vecākiem par izrādīto sapratni  skolas pārbūves laikā. VPĢ skolēni un pedagogi pakāpeniski līdz aprīļa sākumam atgriezīsies atjaunotajās skolas telpās, lai varētu īstenot kvalitatīvu, jaunajai izglītības satura koncepcijai atbilstošu darbu – ergonomiskā, ar modernām informācijas un komunikācijas tehnoloģijām aprīkotā vidē,” ar lepnumu par paveikto stāsta Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas direktore Agita Zariņa.

Plānots, ka pēc mācību kabinetu aprīkošanas, skolēnu  un skolotāju atgriešanās ierastajā darba vidē, tiks rīkotas arī atvērto durvju dienas, lai skolēnu vecāki, absolventi un citi interesenti varētu aplūkot pārbūvētās skolas telpas. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā www.valmiera.lv vai VPĢ mājaslapā www.vpg.edu.lv.

Būvdarbus saskaņā ar SIA “SKONTO BŪVE” izstrādāto būvprojektu un SIA “Graydesign” izstrādāto interjera projektu veica SIA “R.K.C.F. RENESANSE”.

VPĢ būvdarbi izmaksāja 1 888 864,55 EUR. Būvuzraudzību veica SIA “TRANZIT ASK” (tagad SIA “Marčuks”)  par līgumsummu 22 801,24 EUR. Savukārt autoruzraudzība veica SIA “DUAL Arhitekti” – 12 087,90 EUR.

VPĢ pārbūves darbi veikti projekta “Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas un Valmieras Viestura vidusskolas mācību vides uzlabošana un Dienesta viesnīcas Ausekļa ielā pārbūve” ietvaros. Šī projekta, kas ietver abu skolu un dienesta viesnīcas pārbūves darbus, kopējās izmaksas plānotas   9 455 347 EUR. Projekta attiecināmās izmaksas ir 5 327 520 EUR, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums no Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena “Izglītība, prasmes un mūžizglītība” 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” – 3 729 264 EUR, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējums – 1 278 604,79 EUR un valsts piešķirtais finansējums – 319 651,20 EUR. Neattiecināmās izmaksas 4 587 715 EUR apmērā tiek finansētas ar pašvaldības ilgtermiņa aizņēmumu Valsts kasē. Visu projektu paredzēts īstenot līdz 2020.gada beigām.

2018./2019.mācību gada 1.septembrī Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā mācības no 7.līdz 12.klasei uzsāka 573 skolēni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI