DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Noslēdzies konkurss uz vakantajiem LTV valdes locekļu amatiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Konkurss uz vakantajiem VSIA Latvijas Televīzija (LTV) valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatiem ir noslēdzies un, atbilstoši konkursa Nolikumam, tiek paziņoti tā rezultāti. NEPLP par LTV valdes priekšsēdētāju ir iecēlusi  biznesa konsultantu, SIA Olainfarm mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu. Savukārt par LTV valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos – XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču, informē konkursa komisijas priekšsēdētāja un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Aurēlija Ieva Druviete.

E.Giels un E.Juhņēviča tika izvēlēti trešajā kārtā, kurā tika izvirzīti seši pretendenti. Ieceļot abus valdes locekļus un uzticot atbildīgos darba pienākumus, NEPLP arī vērtēja pretendentu spēju un gribu savstarpēji sadarboties. “LTV valdei ir jāstrādā kā komandai, tāpat ir jāspēj sadarboties ar Latvijas Radio, attīstot vienoto interneta portālu LSM.LV,” norāda A.I.Druviete.

E.Gielam ir nepieciešamās vadības kompetences, stratēģiskās plānošanas prasmes, izpratne par sabiedrisko mediju darbības pamatprincipiem un redzējums par attīstību. Konkursa komisija atzina, ka atlases procesā E.Giels ir spējis pārliecināt par savu profesionālo pieredzi un kompetencēm uzņēmuma vadībā, pārvaldībā. E.Giela spēcīgās puses ir stratēģiskā domāšana, analītika, spējā strādāt ar datiem, spēja vadīt un pieņemt lēmumus. Būtisks bijis arī pretendenta redzējums uz medija attīstību kopumā, tai skaitā digitālajā vidē.

Savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatā ieceltā Eva Juhņēviča ir pārliecinājusi konkursa komisijas locekļus ar savu pieredzi sabiedriski nozīmīgu projektu vadībā, tai skaita arī valstiskā mērogā, spējot saglabāt politisko neitralitāti. Pretendentei līdz šim arī bijusi sadarbība ar LTV satura veidotājiem un ir izpratne par sabiedriskā medija satura veidošanas principiem. Būtisks bija arī E. Juhņēvičas redzējums uz LTV satura digitālās platformas izstrādi un attīstību. NEPLP ir guvusi pārliecību, ka Eva Juhņēviča spēs attīstīt un vadīt Latvijas sabiedrisko televīziju, nodrošinot kvalitatīva un daudzveidība satura attīstību.

Tiekoties ar jaunieceltajiem LTV valdes locekļiem, NEPLP apspriedīs sadarbību un primāri veicamos darbus. Kā vieni no pirmajiem uzdevumiem jaunajiem LTV valdes locekļiem, ar kuriem nekavējoties būs jāsāk strādāt, ir  2019. gada sabiedriskā pasūtījuma izstrāde, atbilstoši reālajai budžeta situācijai, LTV vidēja termiņa darbības stratēģijas un digitālās stratēģijas izstrāde, LTV sadarbības ar trešajām pusēm izvērtēšana, vienotā interneta portāla LSM.LV attīstības stratēģijas izstrāde sadarbībā ar Latvijas Radio.

NEPLP izsaka pateicību visiem pretendentiem par piedalīšanos un redzējumu uz Latvijas sabiedriskās televīzijas izaugsmi un attīstību. Vēlamies uzsvērt, ka šis konkurss ir noslēdzies bez informācijas noplūdes par pretendentiem.

Ar LTV valdes locekļu CV ir iespējams iepazīties klāt pievienotajos failos.

Plašāka informācija par konkursu pieejama NEPLP mājas lapā - https://neplpadome.lv/lv/sakums/sabiedriskie-mediji/ltv-valdes-konkursa-norise-2019.html 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI