DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Darba tiesības - “Jurista Vārda” tematiskais numurs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

26. marta “Jurista Vārda” laidiens var būt saistošs ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš atrodas darba attiecībās. Tā  tēma - darba tiesības, vairākās publikācijās sniedzot ieskatu aktuālākajos problēmjautājumos.

Līdz ar pērnajā gadā pieņemtajiem grozījumiem Darba likumā, vēl nav rastas pilnībā izsvērtas pieejas darba tiesību problēmjautājumu risināšanā. “Jurista Vārdā” var lasīt rakstu, kurā Zvērinātu advokātu biroja “PricewaterhouseCoopers Legal” jurists, Mg. iur. Edgars Riņķis sniedz ieskatu dažādos aspektos, kas liek aizdomāties par šo problēmjautājumu risināšanu.

Tematiskajā numurā var lasīt arī par koplīgumu, kas var noderēt kā instruments darbinieku un darba devēju interešu ievērošanai. Savu viedokli šajā jautājumā pauž Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priešsēdētājas vietniece Irēna Liepiņa. Šajā rakstā autore apskata sociālā dialoga būtību un nozīmi, kā arī koplīguma slēgšanas konceptu Latvijā.

Tāpat tematiskajā laidienā analizēts jautājums par to, kā darba tiesisko attiecību ietvaros ir iespējams līdzsvarot darbinieka un darba devēja intereses. Vienā no publikācijām, autori (Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes asociētā profesore Dr. iur. Annija Kārkliņa un ZAB “J. Kārkliņa advokātu birojs” Zvērināta advokāta palīgs Mg. iur. Ēriks Krēsliņš) analizē vairākas Darba likuma normas, kurās, to ieskatos, likumdevējam nav izdevies sasniegt samērīgu līdzsvaru starp pušu interesēm.

Interesentiem! Tematisko “Jurista Vārdu” var iegādāties, kontaktējoties ar Lasītāju servisu:

  • 80006000; 67311161;  
  • abonenti@lv.lv
  • vai klātienē mūsu Klientu centrā: Bruņinieku 53, Rīgā.

Numurs pieejams arī elektroniski: 2019. gada 26. marta “Jurista Vārds”
Žurnālu kiosks: https://www.juristavards.lv/zurnals.php?mode=visi

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI