DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre ar Eiropas Parlamenta deputātiem diskutēs par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2019. gada 25. līdz 28. martam Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica uzturēsies vizītē Strasbūrā, kur norisināsies Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesija. Parlamentārajai sekretārei paredzētas tikšanās ar EP deputātiem, lai diskutētu par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam.

Plānots, ka Z. Kalniņa-Lukaševica ar deputātiem apspriedīs Latvijai būtiskos elementus nākamā ES daudzgadu budžeta ietvaros, tostarp Kohēzijas politiku, Kopējo lauksaimniecības politiku un Kaimiņattiecību, attīstības un starptautiskās sadarbības instrumentu (Neighbourhood, Development and International Cooperation Instrument, NDICI) 2021.-2027. gadam.

Vizītes laikā Z. Kalniņai-Lukaševicai paredzēta tikšanās ar EP Eiropas Tautas partiju (EPP) grupas deputātu un ziņotāju EP Budžeta komitejā par ES daudzgadu budžeta 2021.-2027. gadam jautājumiem Janu Olbrihtu (Jan Olbrycht), EP sociālistu un demokrātu progresīvās alianses (S&D) grupas priekšsēdētāja vietnieci Izabellu Tomā (Isabelle Thomas), kas ir ziņotāja par ES finanšu nākotni un S&D politiskajā grupā atbildīga par budžetu, kohēzijas politiku un lauksaimniecību un EP Budžeta komitejas priekšsēdētāju Žanu Artuī (Jean Arthuis).

Savukārt Kopējās lauksaimniecības politikas jautājumu parlamentārā sekretāre pārrunās ar EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas priekšsēdētāju Česlavu Sekerski (Czeslaw Siekierski),  EP viceprezidenti Mairedu Makginesu (Mairead McGuiness) un ziņotāju par KLP Esteri Garsiju (Ester Garcia).

Tāpat Z. Kalniņa-Lukaševica tiksies ar EP Reģionālās attīstības komitejas priekšsēdētājas vietnieku un ziņotāju par Eiropas Reģionālās attīstības fondu (ERAF) un  Kohēzijas fondu Andreu Cozolino (Andrea Cozzolino) par ES struktūrfondiem. Lai apspriestu Kaimiņattiecību, attīstības un starptautiskās sadarbības instrumentu (NDICI) 2021.-2027. gadam, parlamentārā sekretāre tiksies ar ziņotāju EP Attīstības komitejā Kristianu Danu Predu (Christian Dan Preda) un EP Cilvēktiesību komitejas priekšsēdētāju un ziņotāju par NDICI Pjēru Panceri (Pier Panzeri).

EP aprīļa sesijā plānots 1. lasījumā apstiprināt EP nostāju vairākos Latvijai nozīmīgos jautājumos, kas saistīti ar nākamā perioda daudzgadu budžetu, tostarp par ERAF un Kohēzijas fondu. Šobrīd EP noris intensīvas diskusijas par ES nākamā perioda daudzgadu budžetu. 

Informācijai

Izņemot augustu, EP plenārsesija Strasbūrā notiek reizi mēnesī un ilgst četras dienas – no pirmdienas līdz ceturtdienai. Papildu sesijas tiek rīkotas Briselē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI