DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīdziniekus aicina apmeklēt Pasaules Tuberkulozes dienai veltītos bezmaksas izglītojošos pasākumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai veicinātu sabiedrības izpratni un zināšanas par tuberkulozi, Rīgas domes Labklājības departaments aicina apmeklēt Pasaules tuberkulozes dienai veltītos pasākumus, kas notiks līdz 28. martam. Rīgā notiks vairākas aktivitātes, kuru laikā apmeklētāji varēs saņemt bezmaksas konsultācijas par tuberkulozi, veikt krēpu testus un plaušu rentgenu.

Speciālista konsultācijas par tuberkulozi, un iespēja veikt krēpu testu būs Labklājības departamenta līdzfinansētajā Latvijas Sarkanā Krusta veselības istabā. Līdz 28. martam Satekles ielā 2 C biedrības „DIA+LOGS” telpās notiks atvērto durvju dienas, kad būs iespēja saņemt informāciju par tuberkulozi, veikt HIV, B un C hepatīta eksprestestus, saņemot konsultāciju pirms un pēc testa. Vairāk informācijas pa tālruņiem: 67288500 un 67243101. Visi minētie pasākumi rīdziniekiem ir nodrošināti bez maksas.

Atgādinām, ka arī ikdienā konsultācijas uzskaitē esošiem tuberkulozes pacientiem, viņu kontakta personām, personām ar ģimenes ārsta nosūtījumu izmeklēšanai uz tuberkulozi vai tuberkulozei raksturīgiem simptomiem ir bez maksas (sīkāka informācija Slimību profilakses un kontroles centra mājas lapā: https://www.spkc.gov.lv/lv/tavai-veselibai/infekcijas-slimibas/tuberkulozes-profilakse).

Rīgas domes Labklājības departaments, apzinoties DOTS programmas (Tuberkulozes tieši uzraugāmās ārstēšanas īso kursu) efektivitāti un nozīmīgumu tuberkulozes infekcijas slimības izplatības mazināšanā, līdzfinansē Rīgā deklarēto DOTS programmas dalībnieku (ambulatoro tuberkulozes pacientu) sabiedriskā transporta izdevumus 2,30 eiro apmērā dienā un apmaksā pārtikas iegādi ne vairāk kā viena eiro apmērā dienā. Šo pakalpojumu nodrošina SIA „Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca”. 2018. gadā šo pakalpojumu izmantoja 193 pacienti.

Rīgā tuberkulozes kontrolējamās terapijas kabinets atrodas Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas Tuberkulozes un plaušu slimību centra ambulatorajā nodaļā Lielvārdes ielā 68/4 un Gogoļa ielā 3, kur nozīmētā zāļu devu jāizdzer medicīnas darbinieka uzraudzībā. Pēdējā gada laikā pacientu skaits, kas vērsušies pēc ambulatorās palīdzības DOTS programmas ietvaros, ir samazinājies.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI