DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija augsti novērtē sadarbību ar Starptautisko Frankofonijas organizāciju franču valodas apmācībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 22. martā Ārlietu ministrijas politiskais direktors Jānis Mažeiks kopā ar Kanādas, Beļģijas, Francijas, Grieķijas, Īrijas un Šveices vēstniekiem Latvijā piedalījās Frankofonijas filmu festivāla atklāšanā, atzīmējot Frankofonijas dienas Latvijā.

Uzrunā J. Mažeiks atzīmēja franču valodas apmācības lomu Frankofonijas vērtību un kultūras izplatības sekmēšanai Latvijā. Viens no spilgtākajiem piemēriem praktiskai Latvijas un Starptautiskās Frankofonijas organizācijas (SFO) sadarbībai ir organizācijas un tās dalībvalstu atbalsts franču valodas apmācībai. Franču valodas zināšanas Latvija veiksmīgi izmanto starptautiskajās attiecībās un miera misijās. 

Politiskais direktors uzsvēra, ka Latvija atbalsta tādas SFO darbības prioritātes un vērtības kā miers, demokrātija, tiesiska valsts un cilvēktiesību ievērošana. SFO aktivitātes digitālajā un ilgtspējīgas attīstības jomā apliecina organizācijas gatavību mūsdienu globālajiem izaicinājumiem ar skatu uz nākotni. Politiskais direktors uzsvēra arī nepieciešamību turpināt cīņu ar dezinformāciju, veicināt mediju neatkarību, žurnālistikas kvalitāti,iedzīvotāju medijpratību un kritisko domāšanu.

Informācijai

Katru gadu martā franciski runājošie visā pasaulē atzīmē Frankofonijas dienas, kad 300 miljoni cilvēku visos kontinentos godina savu kopējo vērtību – franču valodu, kā arī pauž savu solidaritāti un atbalstu dažādībai, tādējādi daloties Frankofonijas vērtībās.

Latvija SFO novērotāja statusā tika uzņemta 2008. gadā. Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs ir Frankofonijas dienu patrons Latvijā, kas apstiprina nozīmīgumu, kas tiek piešķirta Frankofonijai Latvijā.

SFO apvieno 88 valstis un valdības. Tās mērķi ir demokrātijas stiprināšana, kultūru dialoga un valstu solidaritātes veicināšana, kā arī izglītības un franču valodas lomas izplatība pasaulē. Šie mērķi tiek īstenoti ar praktiskās sadarbības projektu un programmu palīdzību.

Frankofonijas dienu Latvijā programma: http://www.institut-francais.lv

Starptautiskā Frankofonijas organizācija: https://www.francophonie.org/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI