DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Svinot Latvijas pievienošanās NATO 15. gadskārtu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad atzīmējam nozīmīgu gadskārtu kopš Latvijas pievienošanās NATO: pirms 15 gadiem – 2004. gada 29. martā – Latvija līdz ar citām topošajām dalībvalstīm Vašingtonā iesniedza iestāšanās dokumentus NATO un oficiāli pievienojās Ziemeļatlantijas aliansei.

29. martā pulksten 15.00 Ārlietu ministrijā notiks svinīgs pasākums, kurā klātesošos uzrunās un Ārlietu ministrijas izstādi “Latvijas dalībai NATO 15” atklās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Lūgto viesu vidū ir bijušie ārlietu un aizsardzības ministri un atbildīgo nozaru pārstāvji, kā arī diplomātiskais korpuss.

Izstādes ekspozīcijā būs apskatāmi Ārlietu ministrijas arhīvā glabātie svarīgākie dokumenti par Latviju ceļā uz iestāšanos NATO, piemēram, uzaicinājums pievienoties NATO programmai “Partnerattiecības mieram”, Latvijas ārpolitikas pamatvirzieni līdz 2005. gadam, kas tika apstiprināti ar balsojumu Saeimā un kuros integrācija ES un NATO tika noteikta kā galvenie uzdevumi, protokols pie Ziemeļatlantijas līguma par Latvijas pievienošanos NATO.

Mediju ievērībai!

Foto un video iespēja Ārlietu ministrijas foajē

Latvijas valsts iestādēs akreditēto mediju pārstāvjus lūdzam pieteikties līdz 28. marta plkst. 17.00, rakstot uz e-pastu: media@mfa.gov.lv .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI