DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs: Jaunie Valsts policijas formas tērpi būs kā papildus motivācija policistiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 22. martā, tiekoties ar modes mākslinieku Bruno Birmani un Valsts policijas pārstāvjiem, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens tika iepazīstināts ar jaunā parauga Valsts policijas formas tērpu dizainu un nolikuma izstrādes gaitu.

Uzklausot gan pieredzes stāstus no policijas darbiniekiem, kuri konkrētās specifikācijas formu ir izmēģinājuši kopš janvāra, gan mākslinieku, bija skaidrs, ka izstrādātā vizuālā identitāte sevī ietver labākos Eiropas policijas formas tērpu standartus un jaunās uniformas ir ērtas ikdienas darba veikšanai dažādos laika apstākļos.

“Man patīk jaunais dizains! Var redzēt, ka šeit ir ieguldīts reāls darbs nevis kaut kas ir izdarīts tikai formāli. Tāpat novērtēju ieguldīto darbu formas tērpu vēstures pētniecībā un esmu pārliecināts, ka mēs ejam pareizajā virzienā, lai mūsu policistus padarītu redzamākus,” sarunas gaitā pauda S. Ģirģens.

Mūsdienīgās un unikālās formas radītas tā, lai tās būtu estētiski baudāmas un ērtas pašiem to lietotājiem. Formas tērpā izmantotā tumši zilā krāsa, ko papildinās koši dzeltenais tonis, būs tieši tāda pati kā 1939. gadā lietotajām policijas uniformām. “Jaunās formas būs papildus motivācija strādāt gan jau esošajiem policistiem, gan arī tiem, kuri vēl tikai kļūs par policistiem,” rezumēja ministrs.

Apģērbi tiks veidoti no mūsdienīga materiāla, ņemot vērā to funkcionalitāti un atbilstību apģērba pielietojumam. Tāpat formas tērpu izstrādē ņemtas vērā mūsdienu policijas formu prasības, tendences un efektīvākie risinājumi, ko papildina unikālas detaļas, piemēram, no atstarojošiem elementiem izveidotā Māras zīme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI