DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Komiteja atbalsta spēļu zāļu slēgšanu visā pilsētas administratīvajā teritorijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 21. martā, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti vienbalsīgi atbalstīja lēmumprojektu „Par Rīgas pilsētas pašvaldības rīcību attiecībā uz atļaujām atvērt spēļu zāles un organizēt attiecīgās azartspēles Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā”, kas paredzēs esošo atļauju anulēšanu.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdevis Juridiskajai pārvaldei sadarbībā ar Pilsētas attīstības departamentu, pamatojoties uz Azartspēļu likuma 42. panta sesto daļu, sagatavot Rīgas domes lēmumu projektus – administratīvos aktus par spēļu zāļu slēgšanu visā Rīgas administratīvajā teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais uzsver: „Šāds lēmumprojekts nav sagatavots pēkšņi, jo jau pagājušajā vasarā, kad tika iniciēta Azartspēļu un izložu likuma pārskatīšana un atbildīgā MK komiteja prasīja viedokli Latvijas Pašvaldību savienībai par to, kādus grozījumus veikt likumā, Rīgas dome sagatavoja un iesniedza Pašvaldību savienībā priekšlikumus, kas ir pilnīgi analoģiski tam, ko šodien apstiprinājām.”

Pēc esošās pieredzes, tie lēmumi, kurus ir uzdots sagatavot Juridiskajai pārvaldei, būs līdzīgi tiem, kādi tika gatavoti par spēļu zālēm, kuras atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā. Katrai individuālai spēļu zālei tiks sagatavots savs lēmumprojekts un noteikts laiks, līdz kuram tā slēdzama. Tās varētu būt aptuveni 200 spēļu zāles visā pilsētā.

Lēmumus par spēļu zāļu slēgšanu pieņems Rīgas dome.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI