DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ušakovs pievērš E&Y uzmanību par iespējamo uzņēmuma vārda izmantošanu politiskajā procesā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ir nosūtījis vēstuli auditorkompānijas Ernst&Young Baltic vadībai, izsakot pateicību par veikto auditu uzņēmumā “Rīgas Satiksme”, vienlaicīgi pievēršot uzmanību iespējamai uzņēmuma vārda izmantošanai politiskajā procesā.

“Viena no galvenajiem ziņojumu autoriem ir E&Y auditore Liene Cakare. Neapšaubot viņas profesionalitāti, ir jāatzīmē, ka Liene Cakare ir bijusi partijas “Latvijas attīstībai” valdes locekle. Viņa ir piedalījusies 2014. gada Saeimas vēlēšanās no “Latvijas attīstībai” saraksta. Savukārt partijas “Latvijas attīstībai” vadītājs un esošais VARAM ministrs ir Juris Pūce”, raksta N. Ušakovs.

“Tieši Juris Pūce tagad aktīvi izmanto kompānijas ziņojumu savā politiskajā retorikā. Un kā redzams publiskajā telpā uz šī ziņojuma pamata viņš arī apsver domu pieņemt, stipri iespējams, politiska rakstura lēmumus attiecībā uz mani, kā Rīgas domes priekšsēdētāju. Šis var liecināt par izteiktu interešu konfliktu. Tāpat ir iespējams, ka neatkarīga auditoru pārstāve Liene Cakare apzināti vai neapzināti piedalās politiskajā procesā, ievelkot politikā arī augsti vērtētu starptautisku kompāniju E&Y. Šis fakts var izrādīties satraucošs, īpaši ņemot vērā uzņēmuma E&Y augsto reputāciju”, atzīmē N. Ušakovs.

“Tas varbūt ir apliecinājums arī tam, ka VARAM ministrs Juris Pūce savā rīcībā un retorikā vadās, balstoties nevis uz likuma normām, bet tikai un vienīgi uz politiskiem motīviem”, pasvītrojis N.Ušakovs.

Vienlaicīgi domes priekšsēdētājs ir izteicis pateicību E&Y par paveikto darbu un atzīmējis, ka uz ziņojumos ietvertās informācijas pamata tiek izstrādāts darbības plāns, kā arī notiek vairāku uzņēmumā notiekošo procesu uzlabošana un optimizēšana. Minētais nenoliedzami norāda uz E&Y veiktās izpētes nozīmi un auditorkompānijas profesionalitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI