DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Lūdz tiesu apstiprināt sodu personai par kukuļdošanas mēģinājumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu par vienošanās apstiprināšanu un soda piespriešanu. Krimināllietā apsūdzēta viena persona par kukuļdošanas mēģinājumu Rīgas pašvaldības policijas darbiniekam.

Saskaņā ar apsūdzību 2018.gada novembrī apsūdzētais bija novietojis savu auto Skārņu ielā, Rīgā, neievērojot gājēju un velosipēdu ceļa zīmi. To pamanīja Rīgas pašvaldības policijas Tūrisma nodaļas inspektors, kurš piegāja pie apsūdzētā un palūdza viņam vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Viņš paskaidroja fiksētā pārkāpuma būtību un paziņoja, ka par pieļauto pārkāpumu tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Lai izvairītos no atbildības, apsūdzētais Rīgas pašvaldības policijas darbiniekam mēģināja nodot 20 EUR naudas banknoti. Kukuli policijas darbinieks nepieņēma un personu aizturēja.

Tā kā apsūdzētais vainu atzīst, prokurore ar viņu vienojusies par sodu, proti, nosacītu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, un lūdz tiesai to apstiprināt.

Krimināllietā persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un 323.panta pirmās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI