DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Digitālās nedēļas ietvaros aicina uz lekcijām par E-veselību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālais veselības dienests aicina iedzīvotājus apmeklēt bezmaksas lekcijas par E-veselības portāla lietošanu un tajā pieejamajiem veselības jomas e-pakalpojumiem. Izglītojošās lekcijas norisināsies “Digitālā nedēļa 2019”* ietvaros no šī gada 25. līdz 29. martam vairākās Latvijas pilsētās.

Lekciju laikā iedzīvotāji varēs uzzināt noderīgu informāciju par e-recepšu, e-darbnespējas lapu un citu E-veselības pakalpojumu lietošanu ikdienā, kā arī saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Piemēram, kā E-veselībā deleģēt citu cilvēku savu e-recepšu zāļu iegādei, kā nepieciešamības gadījumā nosūtīt darba devējam apliecinājumu par atvērto e-darbnespējas lapu vai elektroniski pieprasīt slimības pabalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai pēc e-darbnespējas lapas noslēgšanas u.c.

Pirmā informatīvā lekcija par E-veselības pakalpojumiem norisināsies jau rīt, 21. martā, plkst. 11.00 Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā (Jēkabpilī, Rīgas ielā 212, Krustpils kultūras nama telpās, ieeja no sāna).

Savukārt pārējās lekcijas Rīgā un citviet Latvijā norisināsies, sākot no 25. marta:

  • 25. martā plkst. 11.00 Krāslavas novada bibliotēkā (Krāslavā, Dīķu ielā 5);
  • 25. martā plkst. 11.00 Gulbenes novada bibliotēkā (Gulbenē, O. Kalpaka ielā 60A);
  • 27. martā, plkst. 15.30 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā);
  • 28. martā, plkst. 13.00 Kuldīgas mākslas namā (Kuldīgā, 1905. Gada ielā 6).

Jau ziņots, ka kopš 2018. gada 1. janvāra valsts E-veselības sistēmas lietošana ārstniecības iestādēm un aptiekām ir obligāta – darbnespējas lapu un valsts kompensējamo medikamentu recepšu aprite ir tikai elektroniska. Līdz šim E-veselībā izrakstītas jau vairāk nekā 14,4 miljoni e-recepšu un vairāk nekā 1,2 miljoni e-darbnespējas lapu.

Informācija par E-veselības pakalpojumiem, skaidrojoši video, infografikas u.c. informatīvi materiāli iedzīvotājiem un speciālistiem ir pieejami E-veselības portālā www.eveseliba.gov.lv.

*Digitālo nedēļu Latvijā organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), Eiropas kampaņas “All Digital week 2019” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI