DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Liepājā norisināsies NVA Vakanču gadatirgus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 22.martā no plkst. 10.00 līdz 18.00 un 23.martā no plkst. 10.00 līdz 17.00 Liepājas Olimpiskajā centrā (Brīvības iela 39, Liepāja) norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Vakanču gadatirgus, kas šogad tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) izstādes „Uzņēmēju dienas Kurzemē 2019” ietvaros.

„Vakanču gadatirgi, ko ik gadu mēs rīkojam visos Latvijas reģionos, ir nozīmīga NVA tradīcija un efektīvs pasākums nodarbinātības veicināšanai valsts reģionos. Darba meklētājam nav jāsūta savs CV pa pastu un jāgaida darba devēja atbildes vēstule, šeit darba meklētājs pats atnāk pie darba devēja. Vakanču gadatirgū darba meklētājs, satiekoties ar darba devēju klātienē un vienuviet, var ne vien iegūt informāciju par brīvajām darba vietām, bet arī piedalīties darba intervijā un dažu minūšu laikā saņemt atbildes uz visiem ar darba iespējām saistītiem jautājumiem. Tā ir lieliska iespēja darba meklētājam atrast piemērotu darbu, bet darba devējam - vajadzīgo darbinieku. Arī šogad Vakanču gadatirgus mēs rīkosim visos valsts reģionos, bet Latgalē, kur bezdarba līmenis joprojām ir augsts, šopavasar būs trīs Vakanču gadatirgi - Daugavpilī, Rēzeknē un Preiļos. Savukārt šī gada Vakanču gadatirgu sezonu mēs atklājam Kurzemē – Liepājā. Viena no mūsu darbības prioritātēm - sadarbības ar darba devējiem attīstība un pilnveidošana, jo bez uzņēmēju aktīvas līdzdalības nav iespējama efektīva nodarbinātības veicināšana, tāpēc šogad Liepājā, Jelgavā un Daugavpilī Vakanču gadatirgus mēs organizējam ciešā sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru,” stāsta NVA direktore Evita Simsone.

NVA Vakanču gadatirgū Liepājā piedalīsies tādi uzņēmumi kā „Compaqpeat”, „Lauma Fabrics”, „Liepājas reģionālā slimnīca”, „Maxima Latvija”, „Otaņķu dzirnavnieks”, „Ventspils metināšanas rūpnīca”. Darba meklētājiem tiks piedāvāts darbs ražošanas, kravu pārvadājumu, veselības aprūpes, tirdzniecības un citās jomās. Kopumā Vakanču gadatirgū Liepājā darba meklētājiem būs pieejamas vairāk nekā 600 brīvās darba vietas. Lai tikšanās ar darba devējiem un darba intervijas pasākumā būtu produktīvākas, darba meklētājiem ieteicams līdzi ņemt savu CV.

Vakanču gadatirgū darbosies NVA stends, tā apmeklētāji varēs saņemt informāciju par NVA reģistrētajām brīvajām darba vietām ne vien Liepājā un Kurzemē, bet arī citās valsts pilsētās un reģionos, NVA speciālisti interesentiem sniegs konsultācijas par NVA pakalpojumiem un iespējām iesaistīties apmācības vai nodarbinātības pasākumos.

Šobrīd NVA Liepājas filiāles uzskaitē visvairāk darba devēju reģistrēto aktuālo brīvo darba vietu ir tādās profesijās kā kravas automobiļa vadītājs, zivju apstrādātājs, būvstrādnieks, lokmetinātājs, metāla izstrādājumu montētājs, bruģētājs, ceļa būves palīgstrādnieks, santehniķis, namdaris, flīzētājs, kūdras ieguves palīgstrādnieks, elektriķis, montētājs, metālapstrādes darbgaldu operators, krāsotājs, pavārs u.c.

Uzziņai: NVA sadarbībā ar LTRK rīkotie Vakanču gadatirgi šopavasar norisināsies Liepājā (22.03., 23.03.), Jelgavā (26.04.) un Daugavpilī (10.05.,11.05.), savukārt kopā ar vietējām pašvaldībām Vakanču gadatirgi tiks organizēti Jūrmalā (9.04.), Preiļos (10.04.) un Rēzeknē (3.05.). 5.aprīlī NVA Vakanču gadatirgus notiks Jēkabpilī, bet 11.aprīlī sadarbībā ar Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fondu Valgā norisināsies „Livonijas darba tirgus”. Rudenī NVA Vakanču gadatirgi plānoti Smiltenē un Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI