DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ES diasporas lietu ministru sanāksmē Bukarestē Aivars Groza iepazīstina ar Latvijas pieredzi diasporas politikas īstenošanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 17. un 18. martā Bukarestē, Rumānijā, norisinājās Eiropas Savienības (ES) diasporas lietu ministru neformālā sanāksme, kurā piedalījās Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Aivars Groza.

Sanāksmē Rumānijas diasporas lietu ministre Natālija Elena Intotero (Natalia Elena Intotero) kolēģus informēja par Rumānijas praksi diasporas politikas jomā. Pasākuma dalībnieki apmainījās viedokļiem un informāciju par aktuālo savu valstu diasporas politikas jomā. Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Aivars Groza iepazīstināja klātesošos ar aktualitātēm Latvijas diasporas politikā un aktivitātēm, kas tiek īstenotas Diasporas likuma ieviešanai Latvijā. Vēstnieks īpaši uzsvēra prioritātes attiecībā uz latviešu valodas mācīšanu diasporas jaunajai paaudzei, kultūras un ekonomikas saišu pilnveidošanu, kā arī atbalstu cilvēkiem, kuri nolēmuši atgriezties Latvijā.

ES Padomes prezidējošā valsts Rumānija kā pirmā no ES prezidentūrām uz neformālo diasporas lietu ministru sanāksmi pulcēja pārstāvjus no Čehijas, Grieķijas, Horvātijas, Itālijas, Īrijas, Kipras, Lielbritānijas, Latvijas, Lietuvas, Maltas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Ungārijas un Vācijas. Tā kā ārpus Rumānijas dzīvo ievērojams skaits šīs valsts piederīgo, diasporas jautājumi ir viena no prioritātēm, un Rumānijā šos jautājumus risina Diasporas ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI