DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Nolēmumu piespiedu izpilde - “Jurista Vārda” tematiskais numurs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Žurnāla "Jurista Vārds" 19. marta laidiens ir veltīts tiesu un citu institūciju nolēmumu piespiedu izpildes tematikai. Pateicoties redakcijas un Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes sadarbībai, to pārstāvošie autori pirmo reizi ir devuši tik apjomīgu ieguldījumu žurnāla saturā.

Viens no tematiskā numura rakstiem skaidro sprieduma izpildes izdevumu apmaksas pienākumus, kur uzmanība ir vērsta uz atšķirīgo tiesu praksi par sprieduma izpildes izdevumu apmaksu gadījumos, kad izpildu lietvedība ir apturēta un parāda apmaksa tiek veikta tieši piedzinējam, lai gan Civilprocesa likumā ir noteikts regulējums, ka sprieduma izpilde notiek uz parādnieka rēķina.

Tēmu turpina raksts par piedziņas vēršanu uz noguldījumiem kredītiestādēs vai pie citiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem. Tajā analizētas tiesību normas par piedziņas vēršanu uz naudas līdzekļiem un to piemērošanas kārtību praksē, vēršot uzmanību uz likuma nepilnībām.

Šajā “Jurista Vārda” laidienā iekļautas arī publikācijas, kas veltītas gan Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu - par uzturlīdzekļu izmaksu - piespiedu izpildes problemātikai, gan arī sprieduma izpildes atsevišķiem jautājumiem intelektuālā īpašuma tiesībās.

Līdz ar gaidāmajām Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju kolēģijas pārvaldes un izpildu institūcijas vēlēšanām 22. martā, tematiskajā numurā īpaši aktuāla ir  saruna ar Andri Spori, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāju. Intervijā A.Spore gan novērtē līdzšinējos sasniegumus Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju kolēģijā, gan arī iezīmē zvērinātu tiesu izpildītāju institūta nākotnes perspektīvu.

Žurnālu noslēdz ar juridiskā darba tirgus ideālā darba devēja portretu, kas iezīmē ne tikai minimālo izglītības līmeni, bet arī īpašības, kas raksturo labu darba devēju.

Interesentiem! Tematisko “Jurista Vārdu” var iegādāties, kontaktējoties ar LASĪTĀJU SERVISU:

  • 80006000; 67311161; 
  • abonenti@lv.lv
  • vai klātienē mūsu Klientu centrā: Bruņinieku 53, Rīgā.

Numurs pieejams arī elektroniski: 2019. gada 19. marta “Jurista Vārds”

Visi žurnāli: KIOSKS

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI