DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnē pašvaldības vadība tikās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Pūci

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 15. martā, Alūksnes Kultūras centrā Alūksnes novada pašvaldības vadība – domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis un priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers tikās ar ministru Juri Pūci. Tikšanās dalībnieki bija arī Saeimas deputāti Mārtiņš Bondars, Dace Rukšāne un Inese Ikstena.   

Dienas kārtībā trīs galvenie jautājumi bija par steidzamo nepieciešamību izbūvēt izglītības un sporta centru sporta izglītības nodrošināšanai, gatavošanos veselības veicināšanas pakalpojumu centra projekta īstenošanai Alūksnē un pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu.

Jautājumā par sporta centra būvniecību domes priekšsēdētājs A. Dukulis uzsvēra, ka pašvaldība līdz šim ir jau paveikusi nepieciešamos priekšdarbus, lai no fiziski un morāli novecojušā angāra sporta izglītību novada bērniem un jauniešiem, kā arī sporta aktivitātes pieaugušajiem varētu pārcelt uz mūsdienām atbilstošu būvi. Šovasar būs izstrādāts sporta centra būvprojekts, kam 300 000 EUR liels līdzfinansējums piešķirts arī no valsts budžeta, bet pašvaldībai ir nepieciešams atbalsts sporta centra būvniecībai.  Pašvaldības vadība informēja ministru, ka jau vairāku gadu garumā pašvaldība ir lūgusi Izglītības un zinātnes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un citu augstu amatpersonu atbalstu finansējuma piešķiršanai sporta centra būvniecībai Alūksnē. Deputāts M. Bondars norādīja, ka Alūksne ir viena no 10 Eiropas Savienības pierobežas pilsētām, kas veido ārējo robežu, un tas piešķir citu dimensiju jautājumiem par infrastruktūru pierobežā. Pēc tikšanās Alūksnes Kultūras centrā politiķi devās apskatīt Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta  skolu, lai par tās kritisko stāvokli pārliecinātos klātienē.

Ministrs un Saeimas deputāti tika informēti par veselības veicināšanas centra būvniecības plāniem Alūksnē. A. Dukulis uzsvēra, kas šis objekts varētu kardināli mainīt iedzīvotāju dzīvi novadā, tas būtu liels atbalsts uzņēmējdarbībā un radītu apmēram 100 jaunas darba vietas. Politiķi piekrita, ka jaunu darba vietu skaita pieaugums ir ļoti svarīgs novada attīstībā.

Viens no galvenajiem ministru J. Pūci interesējošajiem sarunas tematiem bija pašvaldību administratīvi teritoriālā reforma. Alūksnes novada domes priekšsēdētājs A. Dukulis uzsvēra Alūksnes novada atbalstu reformai un informēja, ka pašvaldība ir gatava paplašināt tās teritoriju reformas rezultātā. Ministrs pateicās par Alūksnes novada pašvaldības izrādīto atbalstu reformas īstenošanai un norādīja, ka par to, kā tā notiks, vēl būs jālemj.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI