DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Eiropas Parlamenta vēlēšanām iesniegts piektais kandidātu saraksts

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) šodien Eiropas Parlamenta vēlēšanām tika iesniegts piektais deputātu kandidātu saraksts, kuru iesniedza “Centra partija”. Kandidātu sarakstā pieteikti 15 kandidāti. Līdz ar to pašlaik Eiropas Parlamenta vēlēšanām iesniegti pieci kandidātu saraksti, kuros kopā pieteikts 71 kandidāts. Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Eiropas Parlamenta vēlēšanām turpināsies arī nākamajā nedēļā. Pēdējā kandidātu sarakstu iesniegšanas diena būs 21. marts.

Ar vēlēšanām iesniegtajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un statistiku iespējams iepazīties CVK Eiropas Parlamenta vēlēšanu vietnē https://epv2019.cvk.lv.  

No 20. maija ar kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem vēlētāji varēs iepazīties arī vēlēšanu iecirkņos.

Iesniegt kandidātu sarakstus Eiropas Parlamenta vēlēšanām drīkst likumā noteiktā kārtībā reģistrētas partijas un partiju apvienības, kurās ir ne mazāk kā 500 biedru. Tiesības kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir Latvijas un citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri uzturas Latvijā, ir reģistrēti Latvijas vēlētāju reģistrā un kuriem nav liegts kandidēt dalībvalstī, kuras pilsoņi viņi ir. Deputātu kandidātam vēlēšanu dienā jābūt vismaz 21 gadu vecam.

Uzziņai

Piekļuve CVK deputātu kandidātu sarakstu sagatavošanas lietojumprogrammai līdz šim izsniegta jau 16 partiju un partiju apvienību pārstāvjiem. Salīdzinājumam – 2014. gada Eiropas  Parlamenta vēlēšanās piedalījās 14 partijas un partiju apvienības, vēlēšanām tika reģistrēti 170 deputātu kandidātu. Pirmdien, 18. martā, kandidātu sarakstu iesniegšanu pieteikušas šādas partijas un partiju apvienības:

pl.10.00 – Jaunā VIENOTĪBA

pl.11.00 – Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”

pl.12.00 – Latvijas Reģionu Apvienība

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI