DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs devies vizītē uz Apvienoto Karalisti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 15. līdz 17. martam ārlietu ministrs E.Rinkēvičs uzturēsies Londonā, kur viņam plānotas tikšanās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamenta Lordu palātas vicespīkeru un Eiropas Savienības komitejas priekšsēdētāju lordu Bosvelu (Lord Boswell), faktisko premjerministres vietnieku Deividu Lidingtonu (David Lidington), kā arī ārlietu ministru Džeremiju Hantu (Jeremy Hunt).

Plānots, ka ministrs ar Apvienotās Karalistes pārstāvjiem pārrunās Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējās attiecības, tai skaitā ciešo sadarbību drošībā, kā arī Apvienotās Karalistes gatavošanos breksitam un aktuālos starptautiskos jautājumus.

Tāpat ministram Londonā paredzēta arī tikšanās ar diasporu, dalība Latvijas vēstniecības Londonā un Eiropas Reformu centra (Centre for European Reform) kopīgi rīkotā diskusijā ar Apvienotās Karalistes politiķiem, pētniekiem un žurnālistiem par starptautiskajām aktualitātēm, kā arī intervijas Apvienotās Karalistes medijiem – Sky News, Channel 5, BBC Radio 4’s Today Programme, The Guardian.

Atzīmējams, ka sarunā ar tautiešiem ministrs pārrunās Latvijas diasporas politiku, tai skaitā nesen pieņemto Diasporas likumu un tā ieviešanu dzīvē, kā arī diasporai aktuālos jautājumus saistībā ar Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības.

Latvija un Apvienotā Karaliste ir uzticami sabiedrotie un partneri, ko vieno cieša sadarbība drošībā, ekonomikā un tirdzniecībā, kā arī kultūrā, izglītībā un citās jomās. Apvienotajā Karalistē atrodas arī lielākā Latvijas diasporas daļa – vairāk nekā 100 000 tautiešu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI