DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards Briselē tiksies ar vairākiem ES komisāriem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 18. martā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards piedalīsies ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Briselē (Beļģijā), kur dalībvalstu ministri turpinās diskutēt par Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas paketi pēc 2020. gada, kā arī ES Bioekonomikas stratēģiju.

Runājot par ES KLP nākotni, Latvija joprojām neatbalstīs kraso KLP budžeta samazinājumu. Latvijai ir svarīgi, lai visās ES dalībvalstīs tiktu saglabāta efektīva un spēcīga lauksaimniecības politika. Tādēļ pastāvēsim uz to, lai notiktu tiešmaksājumu izlīdzināšana un Latvijai nākamajā plānošanas periodā tiktu nodrošināts ES vidējais platībmaksājumu līmenis.

Latvija arī neatbalstīs finansējuma samazināšanu lauku attīstībai mūsu valstī. Vēl Latvija nepiekritīs finansējuma samazinājumam Skolas piena un augļu programmai, jo jau pašlaik šajā programmā Latvijas valsts līdzfinansējums veido 65 procentus no kopējā programmas budžeta.

Jautājumā par atjaunināto ES Bioekonomikas stratēģiju, mēs atbalstīsim zināšanu un tehnoloģiju ietilpīgas bioekonomikas ieviešanu tradicionālajās lauku ekonomikas nozarēs. Tā kā Latvijā ir apstiprināta nacionālā Bioekonomikas stratēģija un mūsu valsts jau ir sākusi tās pakāpenisku īstenošanu, augstākas pievienotās vērtības produkcijas ražošanai ir jārod papildu finansēšanas avoti ārpus KLP.

Zemkopības ministram Kasparam Gerhardam Briselē plānota tikšanās ar vairākiem ES komisāriem. Tikšanās laikā ar lauksaimniecības un lauku attīstības komisāru Filu Hoganu (Phil Hogan) plānots pārrunāt nākotnes KLP reformu, Lauku attīstības programmas ietvaru un gaidāmo finansējumu un tiešmaksājumu izlīdzināšanas nepieciešamību Latvijai vismaz līdz vidējam ES līmenim.

Ar vides, jūrlietu un zivsaimniecības komisāru Karmenu Vella (Karmenu Vella) plānots apspriest nākamā plānošanas perioda ietvaru Eiropas Jūrniecības un zivsaimniecības fondam.

Savukārt ar veselības un pārtikas nekaitīguma komisāru Vīteni Andrjukaiti (Vytenis Andriukaitis) iecerēts pārspriest dioksīna Baltijas jūrā jautājumu un tā iespējamo ietekmi uz zivju konservu eksportu. Ministrs un komisārs runās arī par Dzīvnieku veselības regulas, Augu veselības regulas un Oficiālās kontroles regulas ieviešanu, un Kaspars Gerhards aicinās EK izvairīties no administratīvā un finansiālā sloga palielināšanas ES dalībvalstīm regulējuma ieviešanas procesā. Vēl sarunā plānots skart arī antimikrobiālās rezistences (AMR) jautājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI