DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs iepazīšanās vizītē apmeklē Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centru

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 14. martā, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens iepazīšanās vizītē apmeklēja Veselības ministrijas pārraudzībā esošo Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centru (VTMEC) Rīgā, lai iepazītos ar ekspertu darbu un uzzinātu par ekspertīžu veikšanas gaitu un termiņiem.

Centra vadības pārstāvji tikšanās laikā uzsvēra nepieciešamību pēc vienkāršotākas, ātrākas un elektroniskas dokumentu aprites sistēmas, jo pašreiz viss notiek ar dokumentiem papīra formātā un ir nepieciešamas elektroniski saņemto dokumentu oriģinālu kopijas. “Mums ir jānodrošina elektroniskā dokumentu aprite, lai paātrinātu jūsu darba ātrumu. Ir nepieciešams apzināt problēmas un sākt tās kopīgi risināt,” komentējot elektronisko dokumentu apriti sacīja ministrs.

Sarunas gaitā tika aktualizēta tēma par sadarbības uzlabošanu un informācijas ātrāku apmaiņu starp VTMEC un Valsts policiju. Ministrs piekrita ekspertiem, ka, ja personām notikuma vietā nav saskatāmas vardarbīgas nāves pazīmes, kriminālprocess nebūtu jāuzsāk, bet gan jāizmanto resoriskā pārbaude, tādējādi samazinot birokrātisko procesu.

VTMEC darbinieki pateicās ministram par vizīti, jo, kā izskanēja tikšanās laikā, pēdējā iekšlietu ministra vizīte pie viņiem notikusi, iespējams, 1993. gadā. Tāpat atzinīgi tika vērtēta ministrijas izrādītā interese un panāktie saprašanās virzieni, lai sekmīgāk uzlabotu dažādus procesus, kas saistīti ar darba pienākumu izpildi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI