DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesai nodod lietu bijušās Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšnieces apsūdzībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019.gada 13.martā Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Arvis Miglāns tiesai nodevis lietu, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēta bijusī Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšniece.

Prokurors, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem, lai uzturētu valsts apsūdzību tiesā. Lietā pie kriminālatbildības saukta persona par kukuļņemšanu un ar to saistīto dienesta viltojumu, kas notikusi laika posmā no 2012. gada marta līdz septembrim, kad viņa tika aizturēta. Viņa apsūdzēta deviņu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, no kuriem septiņus viņa izdarījusi grupā ar pašvaldības darbinieci, kuras lietu jau skata Rīgas apgabaltiesa apelācijas kārtībā.

Tāpat persona saukta pie kriminālatbildības par to, ka viņa valsts amatpersonas deklarācijās norādījusi nepatiesas ziņas.

Ņemot vērā to, ka apsūdzētā 2013. gada vasarā bija izsludināta starptautiskajā meklēšanā, kriminālprocess tika sadalīts un pret divām personām piemēroti prokurora priekšraksti par sodu, ar deviņām personām slēgtas vienošanās par sodu, pret vienu juridisko personu piemēroti piespiedu ietekmēšanas līdzekļi. Bet pret vienu personu lieta nosūtīta tiesai vispārējā kārtībā, kura tiek skatīta Rīgas apgabaltiesā apelācijas kārtībā.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām apsūdzētā izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 219.panta otrajā daļā, 327.panta otrajā daļā, 320.panta pirmajā daļā (divi noziedzīgie nodarījumi) un 320. panta trešajā daļā par (septiņi noziedzīgi nodarījumi). 

Krimināllieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI