DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Uzsāks diskusijas par vienota veselības aprūpes pakalpojuma klāsta nodrošināšanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai diskutētu par nepieciešamajiem risinājumiem veselības aprūpes sistēmas finansēšanas modeļa pilnveidei, ieviešot vienotu veselības aprūpes pakalpojuma klāstu, piektdien, 15. martā, Veselības ministrijā norisināsies pirmā Attīstības komitejas sēde.

Veselības ministre Ilze Viņķele jau 19.februārī iepazīstināja valdību ar savu redzējumu veselības aprūpes sistēmas finansēšanas modeļa pilnveidei. Viens no priekšlikumiem ir attiecināt procentpunktu sociālo iemaksu uz arī uz alternatīvajiem nodokļu režīmiem, piemēram, mikrouzņēmumiem, patentmaksu veicējiem un autoratlīdzību saņēmējiem. Ministru prezidents šī jautājuma vērtēšanu nodeva Sadarbības padomes Attīstības komitejai.

Kā jau ziņots, no pagājuša gada valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas likme tika paaugstināta par vienu procentpunktu, ieņēmumus novirzot veselības aprūpes finansēšanai, taču tas netika attiecināts uz visiem legālās nodarbinātības veidiem. Pašreizējā likumā noteiktām kategorijām paredzēto obligāto maksājumu I.Viņķele piedāvā aizstāt ar papildus 1% no valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām, līdzīgi kā vispārējā nodokļa režīmā maksājošajiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI