DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Ar katru pārbaudi pārkāpumu skaits samazinās

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 12.martā, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas apsekoja dažādas tirdzniecības vietas ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos dzērienus nepilngadīgajām personām.

Kopumā tika pārbaudīti 12 veikali Priekules, Durbes un Aizputes novados, no kuriem vienā konstatēts pārkāpums, par ko Valsts policija ir uzsākusi administratīvo lietvedību. Vienā no veikaliem Aizputes novadā pārdevēja, nepārliecinoties par jaunieša vecumu, pārdeva viņam alkoholisko dzērienu – sidru. Visos pārējos vienpadsmit veikalos pārdevējas lūdza jaunietim uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

Atgādinām, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par alkoholisko dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem, uzliek naudas sodu pārdevējam no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām no 700 līdz 1400 eiro.

Tāpat arī vēlamies atkārtoti atgādināt, ka pārdevējiem un veikala vadītājiem ir tiesības pieprasīt personu uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par tās vecumu un personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai pārdevējs to ir pieprasījis. Aicinām pārdevējus būt godprātīgiem un arī šaubu gadījumā pārbaudīt, vai persona ir pilngadīga. Šādas pārbaudes tiks rīkotas arī turpmāk.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI