DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VARAM: ministrs Juris Pūce dodas reģionālā vīzītē uz Kuldīgu, Brocēniem un Saldu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) dodas reģionālā vizītē uz Kuldīgas novada, Brocēnu novada un Saldus novada pašvaldībām, lai tiktos ar domes priekšsēdētājiem, uzņēmējiem un iedzīvotājiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kuldīgā paredzēta tikšanās ar Kurzemes plānošanas reģiona pārstāvjiem un Kuldīgas domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu, bet Brocēnu novadā ministrs tiksies ar domes priekšsēdētāju Solvitu Dūklavu un uzņēmējiem, savukārt dienas noslēgumā ministrs tiksies ar Saldus iedzīvotājiem.

Galvenais temats ministra vizītes dienaskārtībā ir vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas pabeigšana. Juris Pūce atzīst, ka viņam ir svarīgi dzirdēt gan pašvaldības vadītāja, gan uzņēmēju viedokli un viņu redzējumu par pašvaldību reformu. Par galveno prioritāti ministrs izvirzījis pašvaldību reformas pabeigšanu, apvienojot pašvaldības ilgtspējīgākās un ekonomiski spēcīgākās vienībās, kas spēj nodrošināt likumā minēto pašvaldību autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā.

Nākamā vizīte paredzēta piektdien, 15.martā, kad ministrs viesosies Alūksnē. Tāpat īpašas vizītes Latvijas novados paredzētas no jūnija līdz septembrim, lai tiktos ar iedzīvotājiem un apspriestu reformas gaitu.

Atgādinām, ka 12.martā Ministru kabinets apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto likumprojektu “Administratīvi teritoriālās reformas turpināšanas likums”, kas paredz turpināt 1998.gadā iesākto reformu, lai līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām 2021.gadā izveidotu ekonomiski attīstīties spējīgas vietējās pašvaldības, kas nodrošina likumos tām noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā, sniedzot iedzīvotājiem labus pakalpojumus par samērīgām izmaksām. Saeimā likums būtu jāpieņem līdz 2020. gada 1. jūnijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI