DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Rīgā izglābti 37 cilvēki

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.marta plkst. 6.30 līdz 12.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, bet astoņi  izsaukumi bija maldinoši.

Plkst. 19.00 VUGD saņēma izsaukumu uz piecstāvu dzīvojamo māju Rīgā, jo kāpņu telpā bija izveidojies sadūmojums. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka koridora tipa ēkas otrajā stāva deg dzīvoklis ar atklātu liesmu. Nekavējoties tika uzsākti cilvēku glābšanas un evakuācijas darbi, kā arī ugunsgrēka dzēšanas darbi. Izmantojot kāpnes un pacēlāju, kā ari glābšanas maskas un vedot cilvēkus pa iekšējām kāpnēm, ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas izglāba 37 cilvēkus, bet evakuēja 47 cilvēkus. Ugunsgrēkā cieta deviņi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 21.47 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 20m2 platībā dega dzīvoklis.

Vakar šajā ugunsgrēkā diemžēl ēkā nekur ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektora signālus. VUGD atgādina: lai izvairītos no traģiskām ugunsnelaimēm, uzstādiet mājoklī dūmu detektoru! Tā ir neliela ierīce, kas piestiprināma pie griestiem un ar spalgu skaņas signālu ziņo par mājoklī radušos sadūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības instalācija, zaru kaudze, sadzīves mantas, sodrēji 2 ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divas vieglās automašīnas, celtnieku vagoniņš un divas saimniecības ēkas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI