DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents: Latvija un Vācija turpina būt cieši sabiedrotie ekonomiskās sadarbības un drošības jomā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Vācijas federālā valdība

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, tiekoties ar Vācijas federālo kancleri Angelu Merkeli, pārrunāja plašu jautājumu spektru, ieskaitot abu valstu sadarbību, Eiropas Savienības vienotību un reģiona drošību.

“Tikšanās ar Angelu Merkeli apliecināja, ka Latviju un Vāciju vieno sadarbība un partnerība dažādās jomās. Vienojāmies par investīciju un tirdzniecības veicināšanu starp abām valstīm. Pārrunājām Eiropas Savienības aktuālos jautājumus, tostarp ES daudzgadu budžeta veidošanas procesu, reģiona drošību, attiecības ar Krieviju, dezinformācijas izplatības ierobežošanu. Vēlos pateikties Merkeles kundzei par laipno uzņemšanu, mūsu sadarbība ir labi iesākusies,” uzsvēra K. Kariņš.

Tikšanās laikā abas puses uzsvēra ES vienotības nozīmīgumu, ņemot vērā gan breksitu, gan gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kurā populistiskas partijas centīsies turpināt Eiropas šķelšanu un pastāv trešo valstu potenciāls iejaukties šajā vēlēšanās. Puses vienojās, ka Latvija un Vācija turpinās darbu pie informācijas telpas stiprināšanas un pilnveidošanas.

K. Kariņš un A. Merkele arī pārrunāja transatlantiskās drošības jautājumus un bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt NATO un pilnveidot NATO aktivitātes, uzsverot nepieciešamību Eiropas valstīm sniegt kopīgu ieguldījumu transatlantiskās telpas stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI