DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
3
3

Ārlietu ministrija uzņēmējiem skaidro sankciju būtību un sniedz informāciju par sankciju režīmiem un veidiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 11. martā Ārlietu ministrijā notika publisks seminārs uzņēmējiem “Sankcijas Latvijā: Piemērošana un ievērošana”.

Semināru vadīja Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta sankciju eksperte Elīza Grīsle, skaidrojot sankciju būtību un sniedzot informāciju par pastāvošajiem sankciju režīmiem un veidiem.

Tika arī prezentēts Ārlietu ministrijas 8. martā publicētais informatīvais materiāls (vadlīnijas) par sankciju efektīvu ievērošanu Latvijā.  Materiāls ir pieejams Ārlietu ministrijas mājaslapas sadaļas “Sankcijas” jaunajā atvērumā “Informatīvie materiāli”.

Vadlīnijas sniedz informāciju, kā notiek personu iekļaušana un izņemšana no sankciju sarakstiem, izņēmumu piemērošana un personu identificēšana, kā arī skaidro risku novērtējuma nepieciešamību visiem likuma subjektiem, tai skaitā, kas subjektiem būtu jāņem vērā, lai pildītu Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likumā noteikto pienākumu izveidot iekšējās kontroles sistēmas sankciju ievērošanai un risku pārvaldībai.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI