DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ventspils Augstskolā notiks diskusija “Parunāsim par NATO”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 12. martā, plkst. 14.30 Ventspils Augstskolā, Inženieru iela 101A, notiks diskusija par NATO lomu Latvijas drošībā “Parunāsim par NATO”, ko rīko Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju.

Diskusijā Ventspils Augstskolā piedalīsies Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra vadošā pētniece Dr. Ieva Bērziņa, Baltijas-Melnās jūras alianses valdes priekšsēdētāja vietnieks Dr. Aleksis Grigorjevs un Zemessardzes 4. brigādes Zemessardzes 46. kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Jānis Lakševics, lai pārrunātu sabiedroto lomu Latvijas aizsardzībā, Latvijas devumu NATO, kā arī NATO ilgtspējību un nākotnes virzību.

Publisko diskusiju Ventspils augstskolā aicināts apmeklēt ikviens interesents, un ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Diskusijas “Parunāsim par NATO” plānots rīkot arī citās Latvijas augstskolās, atzīmējot 70. gadadienu kopš NATO dibināšanas un 15. gadadienu kopš Latvijas pievienošanās NATO.

NATO 1949. gada 4. aprīli izveidoja ASV, Kanāda un desmit Eiropas valstis  –  Apvienotā Karaliste, Beļģija, Dānija, Francija, Islande, Itālija, Luksemburga, Nīderlande, Norvēģija un Portugāle, un šobrīd to veido 29 dalībvalstis.

Latvija kļuva par pilntiesīgu NATO dalībvalsti 2004. gada 29. martā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI