DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs atklās aizsardzības nozares “Industrijas dienu 2019”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 14. martā, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks atklās “Industrijas dienu 2019”, ko rīko Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, lai apzinātu aizsardzības nozares aktualitātes un kopīgi radītu risinājumus aizsardzības spēju attīstībai sadarbībā ar Latvijas industriju un zinātni.

“Industrijas dienas 2019” dalībniekus uzrunās arī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas padomes priekšsēdētājs Kristiāns Brēdermanis.

Pasākuma dalībnieki diskutēs par industrijas lomu visaptverošas valsts aizsardzības veidošanā, kā arī plānotajiem pasākumiem aizsardzības jomas preču un pakalpojumu piegāžu drošības stiprināšanai un Latvijas aizsardzības industrijas un valsts sadarbības attīstībai.

“Industrijas dienā 2019” arī pārrunās Latvijas un ārvalstu uzņēmumu pieredzi pārrobežu sadarbībā, kā arī identificēs iespējamos sadarbības virzienus inovāciju radīšanā, izmantojot publiskās un privātās investīcijas, tai skaitā, iesaistoties Eiropas Aizsardzības rūpniecības attīstības programmā un Eiropas Aizsardzības fonda projektu uzsaukumos.

Tāpat pasākumā tiks prezentēti vairāku Latvijas un ārvalstu uzņēmumu produkti, piemēram, Latvijā radīti bezpilota lidaparāti, mobilā lietotne “Viedsargs”, datu drošības un apstrādes risinājumi, mobili infrastruktūras risinājumi armijas mobilitātes uzlabošanai, individuālie aizsardzības līdzekļi, kā arī Latvijas izglītības un pētniecības iestāžu izstrādāti produkti.

Lai veicinātu sadarbību ar izglītības un pētniecības iestādēm, Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija pasniegs Aizsardzības industrijas gada balvu izglītībā un pētniecībā, kurai pretendentus izvirzījušas izglītības un pētniecības iestādes.

“Industrijas dienu 2019” apmeklēs vairāk nekā 200 dalībnieku, tostarp, Latvijas un ārvalstu uzņēmumu, kā arī Latvijas pašvaldību, izglītības un pētniecības iestāžu pārstāvji. “Industrijas dienā 2019” būs iespēja iepazīt gan uzņēmumus, kas jau veiksmīgi konkurē starptautiskos drošības tirgos, gan jaunuzņēmumus.

Kopš 2014. gada Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju regulāri organizē “Industrijas dienu”, lai biznesa un zinātnes pārstāvjiem sniegtu iespēju iepazīstināt Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjus ar saviem produktiem un pakalpojumiem un labāk izprastu militārās vajadzības.

Aicinām 14. martā no plkst. 10.00 līdz 13.30 sekot līdzi “Industrijas dienas 2019” norisei tiešraidē Aizsardzības ministrijas Facebook lapā: https://www.facebook.com/Aizsardzibasministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI