DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
5
5

Ārlietu ministrija publicē vadlīnijas sankciju efektīvai ieviešanai Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrijas sankciju eksperti ir izveidojuši  informatīvo materiālu (vadlīnijas), kurās apkopota informācija, kā nodrošināt sankciju efektīvu ieviešanu Latvijā.

Vadlīnijas apkopo labo praksi sankciju ievērošanā un uzraudzībā, apskatot visus Latvijā juridiski saistošos sankciju režīmus – Apvienoto Nāciju Organizācijas, Eiropas Savienības, ASV Valsts kases un Latvijas Republikas nacionālo sankciju režīmu. Skaidroti tādi jautājumi kā personu iekļaušana un izņemšana no sankciju sarakstiem, izņēmumu piemērošana un personu identificēšana.

Papildus vadlīnijas skaidro risku novērtējuma nepieciešamību visiem likuma subjektiem, tai skaitā, kas būtu jāņem vērā, lai pildītu Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likumā noteikto pienākumu izveidot iekšējās kontroles sistēmas sankciju ievērošanai un risku pārvaldībai.

Minētais materiāls sagatavots atbilstoši Moneyval ziņojumā ietvertajām rekomendācijām un  saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 11. oktobra rīkojumu Nr. 512 “Par Pasākumu plānu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanai laikposmam līdz 2019. gada 31. decembrim”.

2019. gada 11. martā plkst. 10.00 Ārlietu ministrijā notiks kārtējais sankciju seminārs uzņēmējiem, kur vadlīnijas tiks prezentētas.

***

Plašāka informācija par sankcijām atrodama Ārlietu ministrijas mājaslapas sadaļā “Sankcijas” latviešu un angļu valodā. Lai regulāri saņemtu informāciju par aktualitātēm sankciju jomā, aicinām pierakstīties jaunumiem, rakstot uz Ārlietu ministrijas informatīvo e-pastu: sankcijas@mfa.gov.lv.

Informatīvais materiāls (vadlīnijas) sankciju efektīvai ieviešanai Latvijā

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI