DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Valsts policija aiztur sešas personas un pārtrauc profesionālas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas organizētas grupas darbību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki, veicot virkni procesuālo darbību un realizējot ilgstošā laika periodā veiktos izmeklēšanas pasākumus iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā, pārtraukuši kādas organizētas grupas darbību, kas nodarbojusies ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, un aizturējusi sešas personas. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Šī gada 5. un 6. martā ENAP darbinieki sadarbībā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas un apkarošanas dienestu un Valsts Ieņēmumu dienestu veica kriminālprocesuālās darbības vairākās Rīgas pilsētas adresēs, tostarp, kādā preču vairumtirdzniecības uzņēmumā, aizturot sešas personas. Likumsargi veica 18 kratīšanas, kā rezultātā izņemtas 11 automašīnas, tostarp arī luksus klases transportlīdzekļi, kā arī skaidra nauda, kuras apmērs uz doto brīdi tiek skaidrots.

Minēto darbību rezultātā Valsts policija ir pārtraukusi kādas profesionālas organizētas grupas, kas nodarbojusies ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, darbību. Šī grupa savu noziedzīgo rīcību ilgstošu laiku realizēja Latvijas Republikas teritorijā. Nodarītie zaudējumi tautsaimniecībai tiek precizēti.

Šobrīd četrām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, bet divām personām tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Procesuālās darbības veiktas ENAP 2018.gada uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, pēc Krimināllikuma 195.panta trešās daļas, proti, par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI