DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Konkursā "Gribu būt mobils" uzvar “Jautrie pūčulēni” no Ērģemes pamatskolas; ieguvēji ir visi!

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 6. martā, Rīgas Motormuzejā notika jau par tradīciju kļuvušā 6.-8. klašu skolēnu konkursa par drošību ceļu satiksmē "Gribu būt mobils" fināls. Spraigā cīņā uzvaru guva komanda “Jautrie pūčulēni” no Ērģemes pamatskolas (Valkas novads), kurus konsultēja skolotāja Agija Reiniece. 2. vietu ieguva komanda “Ašie motobraucēji” no Brocēnu vidusskolas (Brocēnu novads), kurus konsultēja skolotāja Anete Milta, bet godpilno trešo vietu – komanda “Strauti-1” no Strautiņu pamatskolas (Alūksnes novads), kurus konsultēja skolotāja Tija Āboliņa.

Uzsākot fināla sacensības, skolēnus uzrunāja CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Valda Kjaspere: “Pēdējā sacensību posmā jauniešiem bija jātiek galā ar augstākas grūtības pakāpes jautājumiem nekā konkursa sākumā. Modernās tehnoloģijas un atraktīvais konkursa norises veids palīdzēja sasparoties un demonstrēt gan vērā ņemamu individuālo zināšanu līmeni, strādājot ar planšetdatoru, gan arī komandas vienotības garu, sadzejojot uz vietas dzejoli, kurā bija jāiekļauj ar ceļu satiksmi saistīti vārdi, gan pareizi novietojot mašīnītes krustojumu shēmā un arī prezentējot mājas darbu par tēmu kā draudzīgi un droši sadzīvot velosipēdistiem un gājējiem”.

Arī šī mācību gada konkursam pieteicās gandrīz 500 komandas. Kopumā septiņas komandas no visas Latvijas cīnījās par uzvaru konkursa noslēdzošajā posmā. Šīs komandas parādīja izcilu sniegumu sacensību neklātienes kārtā un pusfinālos, iegūstot lielāko punktu skaitu, demonstrējot stabilas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas ceļu satiksmes drošības jautājumos, kas attiecas tieši uz šo vecuma grupu, kad jaunieši ir gan gājēji, gan velosipēdu un mopēdu vadītāji.

1.vietas ieguvēji balvā saņēma dāvanu karti izglītojošam ceļojumam 1500 eiro vērtībā, 2.vieta – 500 eiro vērtībā, trešā vieta – 300 eiro vērtībā. Pārējie fināla dalībnieki saņēma vērtīgas piemiņas balvas ar konkursa simboliku.

Šī gada konkursa uzvarētāji – “Jautrie pūčulēni” no Ērģemes pamatskolas - jau otro gadu pēc kārtas atzīti par konkursa “Gribu būt mobils” labāko komandu. Līdz ar šo uzvaru “Jautriem pūčulēniem” noslēdzas šis konkurss, jo visi komandas dalībnieki ir 8. klases skolēni.

Jauniešu neatslābstošā interese par konkursa "Gribu būt mobils" jau 12 gadu garumā liecina pār šāda formāta sacensību nepieciešamību arī nākotnē. Zināšanas un prasmes, kas iegūtas gatavojoties jebkuram konkursa posmam, ir nozīmīgs ieguvums katra skolēna personīgajai drošībai turpmākajā dzīvē.

Īpaša pateicība pienākas skolu pedagogiem, kas ar lielu aizrautību palīdz saviem audzēkņiem sagatavoties konkursam.

Gaidām visus atkal rudenī uz nākamo konkursu "Gribu būt mobils"!

"Gribu būt mobils" finālisti.

Komanda

Skola

Konsultējošā skolotāja

Rezervisti

Mālpils novada vidusskola

Valda

Zviedre

Smurfi

Lielvārdes pamatskola

Santa

Mežvēvere

Strauti-1

Strautiņu pamatskola

Tija

Āboliņa

PRO meitenes

Pāles pamatskola

Dace

Bērziņa

Kuldīgas piecīši

V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskola

Līga

Zeidaka

Ašie motobraucēji

Brocēnu vidusskola

Anete

Milta

Jautrie pūčulēni

Ērģemes pamatskola

Agija

Reiniece

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI