DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

CSP veic mājsaimniecību aptauju par patēriņa izdevumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) aicina mājsaimniecības, kuras saņēmušas CSP vēstuli par mājsaimniecību budžeta apsekojumu, piedalīties aptaujā.

Aptaujas dalībniekam būs jāatbild uz jautājumiem par izdevumiem patēriņa preču un pakalpojumu iegādei un pārtikas produktu patēriņu. Katrai mājsaimniecībai divas nedēļas būs jāpieraksta visi izdevumi par iegādāto pārtiku un nepārtikas precēm CSP intervētāja izsniegtajā izdevumu dienasgrāmatā. To varēs paveikt arī, nosūtot čekus elektroniski uz e-pastu mba@csb.gov.lv vai CSP mobilā tālruņa numuru 254 954 51 lietotnē WhatsApp (CSP MBA anketu iesniegšana), norādot savas mājsaimniecības kodu.

Katrā mājsaimniecībā ir plānotas divas CSP intervētāja vizītes ar divu nedēļu intervālu − pirmajā apmeklējuma laikā notiks intervija, bet otrajā reizē intervētājs no mājsaimniecības saņems aizpildīto dienasgrāmatu par patēriņa izdevumiem, ja čeki nebūs nosūtīti elektroniski.

Lai vienotos par ērtāku intervijas laiku, respondenti var sazināties ar CSP intervētāju, zvanot uz vēstulē norādīto tālruņa numuru. Ierodoties mājoklī, intervētāji uzrādīs CSP darbinieka apliecību.

CSP garantē personas datu konfidencialitāti, un iegūtā informācija tiks izmantota tikai apkopotā veidā. Iegūtie dati nepieciešami ekonomiskās situācijas novērtēšanai valstī.

Par intervētāju var pārliecināties CSP mājaslapā, izmantojot saiti ej.uz/CSP-intervetajs. Jautājumu gadījumā var sazināties ar CSP konsultantu pa bezmaksas tālruni 80008811 darbdienās pl. 10–18 vai rakstīt uz e-pastu mba@csb.gov.lv.

Aptaujā jāpiedalās tikai tiem iedzīvotājiem, kuri saņēmuši CSP uzaicinājuma vēstuli ar plānoto intervijas laiku un intervētāja kontaktinformāciju. Būsim pateicīgi par līdzdalību aptaujā, jo respondentu sniegtā informācija palīdzēs atspoguļot faktiskos mājsaimniecību patēriņa izdevumus Latvijā

Par aptauju:

  • Aptaujas mērķis ir iegūt datus par iedzīvotāju izdevumiem patēriņa preču un pakalpojumu iegādei, kā arī par pārtikas produktu patēriņu.
  • Šogad MBA CSP aptaujās 11 000 tūkst. mājsaimniecību, kuras atlasītas ar nejaušas gadījuma izlases metodi.
  • CSP Mājsaimniecību budžeta aptauju (MBA) par patēriņa izdevumiem kopš 2019. gada veic reizi trīs gados.
  • MBA regulāri notiek visās ES dalībvalstīs. Tās mērķis ir nodrošināt salīdzināmu informāciju par mājsaimniecību izdevumiem precēm un pakalpojumiem, kā arī pārtikas produktu patēriņu.

Iepriekšējo aptauju dati:

Mājsaimniecību budžets (MBA) – Izdevumi   ikgadējie dati
Mājsaimniecību budžets (MBA) – Patēriņš   ikgadējie dati

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI