DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Uzņēmēji Ozolniekos diskutē par administratīvi teritoriālo reformu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 1.martā, Ozolniekos notika Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Zemgales reģionālā padome (ZRP), kur klātesošie diskutēja par administratīvi teritoriālo reformu, kā arī citiem aktuāliem jautājumiem.

Pasākumā piedalījās LTRK ZRP padomes locekļi, kā arī Ozolnieku novada uzņēmēju biedrības pārstāvji. Visi interesenti apmeklēja arī vietējo uzņēmumu “Miķeļa alus darītavu”.

«Pēc mūsu padomes iniciatīvas šajā gadā sākām aktīvu diskusiju par administratīvi teritoriālo reformu, un diskusijas, kurās mēģinām diagnosticēt šā brīža problēmas un meklēt tām risinājumus jau notikušas Bauskā, Jēkabpilī, Valmierā un citviet Latvijā. Viens no galvenajiem uzdevumiem, ko, īstenojot administratīvi teritoriālo reformu, būtu nepieciešams sasniegt – veicināt uzņēmējdarbības attīstību reģionos, no kā ieguvēji būs ne tikai uzņēmēji un nodokļu ieņēmumu kāpuma ziņā – valsts, bet arī ikviens iedzīvotājs, jo pavērsies plašākas darba iespējas,» situāciju klātesošajiem skaidroja LTRK ZRP vadītājs Imants Kanaška. Jāpiebilst, ka saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu 5.aprīlī Jelgavas pilī notiks konference, ka jau skaidri ļaus iezīmēt vadlīnijas tālākai reformas virzībai.

Par uzņēmējiem būtiskiem jautājumiem LTRK ZRP sēdes laikā tika atzīti gan nepamatoti izsniegtā darba nespējas lapas, kā arī nekonkurētspējīgais to apmaksas regulējums, salīdzinot Latviju ar pārējām Baltijas valstīm, gan nepieciešamība piesaistīt darbaspēku no trešajām valstīm, jo pašreiz Latvijā jau katastrofāli sāk trūkt strādnieku.

Iepazīstinot klātesošos ar Ozolnieku novadu, tā domes priekšsēdētāja vietnieks Gundars Akmentiņš pauda, ka pašvaldībā pēdējo gadu laikā vērojams iedzīvotāju skaita palielinājums, turklāt dzimušo bērnu ir vairāk nekā aizsaulē aizgājušo. «Arī uzņēmējdarbības jomā mums nav pamata bēdām, jo novadā ir vairāki lieli uzņēmumi, un arī paši uzņēmēji parādījuši vēlmi aktīvi darboties Ozolnieku attīstībai,» sacīja G.Akmentiņš. To pierāda arī fakts, ka pagājušajā gadā darbu sākusi Ozolnieku novada uzņēmēju biedrība, kuras biedri kā konsultanti darbojas arī pašvaldības darbu regulējošo dokumentu, piemēram, detālplānojuma izstrādē.

«Iemesls, kādēļ izveidojām biedrību, ir vēlme apvienoties un kopīgi paust savu viedokli gan sabiedrībai, gan pašvaldībai,» piebilda Ozolnieku novada uzņēmēju biedrības valdes loceklis Arnis Leikarts.

Par neatņemamu sastāvdaļu ZRP sēžu dienās kļuvusi iepazīšanās ar kādu uzņēmumu, kas darbojas konkrētās pašvaldības teritorijā, un Ozolniekos Zemgales uzņēmēji ciemojās «Miķeļa alus darītavā», kas, kā smejas tā vadītāji, ir slavenā hokejista Miķeļa Rēdliha «pensijas kapitāls». Pašreiz alus darītava spēj saražot līdz 15 tonnām mēnesī, un tās klāstā ir gan izlejamais, gan pudeļu alus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI