DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

KM komentārs / Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 01.03.2019. spriedums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kultūras ministrijas (KM) komentārs saistībā ar šodien, 1.martā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu strīdā starp pilnsabiedrību „Nacionālā Būvkompāniju apvienība” un Kultūras ministriju par Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecības darbu apmaksu.

KM valsts sekretāre Daces Vilsone:

„Šis Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedums nekad un ne pie kādiem apstākļiem nestāsies spēkā. Kultūras ministrija vērsīsies nākamajā tiesu instancē, pārsūdzot to.

Kultūras ministrijas pozīcija nav mainījusies – turpinām pastāvēt uz to, ka būvnieka - pilnsabiedrības “Nacionālā Būvkompāniju apvienība” - tiesā iesniegtā prasība par vairāk nekā 12 miljoniem eiro(12 061 471 eiro) ir nepamatota un nav taisnīga.

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu [2008. gada 20. februāra MK rīkojums Nr. 79 "Par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību"] un pušu noslēgto līgumu, tika panākta vienošanās par būvniecības izmaksu indeksāciju resursu pamatgrupās. Pirmos 3 gadus būvnieki indeksāciju resursu pamatgrupās piemēroja, un tad rosināja aizstāt ar citu, sev izdevīgāku indeksu.

Valsts ir pilnībā izpildījusi līgumu, tostarp pilnībā norēķinājusies par Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecību, 8 gadu laikā būvniekam samaksājot 195,6 miljonus eiro (195 565 638 eiro)

KM ieskatā būvnieks nodokļu maksātājiem izvirzījis un tiesa 1.instancē ir apmierinājusi nepamatotas prasības - PAPILDU finansējuma pieprasījumu, kas starp KM un būvnieku noslēgtā līguma ietvaros nav nedz pamatots, nedz apmierināms!

Pirms ikviena maksājuma veikšanas būvniekam, starptautisks inženieris „Hill International” pārbaudīja veiktos būvdarbus, par tiem iesniegto dokumentāciju. Visus norēķinus par LNB būvniecību KM veikusi saskaņā ar noslēgto līgumu un inženiera atzinumiem.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI