DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Saņemta informācija par negodīgiem dūmu detektoru tirgotājiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju par to, ka vairākiem iedzīvotājiem piedāvāts iegādāties dūmu detektoru par 80 līdz 100 eiro. VUGD aicina iedzīvotājus neizmantot šo piedāvājumu un dūmu detektorus iegādāties oficiālās tirdzniecības vietās, kur vienkāršākie to modeļi maksā no 5 līdz 10 eiro.

Dūmu detektors ir viens no lētākajiem un efektīgākajiem veidiem kā savlaicīgi pamanīt izcēlušos ugunsgrēku un pasargāt savu dzīvību un īpašumu no postošas ugunsnelaimes. Tā ir neliela izmēra ierīce, kura patstāvīgi spēj konstatēt telpā izveidojušos sadūmojumu un par to ar spalgu skaņas signālu brīdina mājokļa iemītniekus par izcēlušos ugunsnelaimi, tādejādi pievēršot ikviena tuvumā esošā cilvēka uzmanību vai pamodinot aizmigušus cilvēkus. Iegādājoties dūmu detektoru jāpievērš uzmanība tam, lai uz tā korpusa būtu „CE” marķējums un informācija par detektora atbilstību Eiropas standartam EN 14604.

VUGD pieredze liecina, ka lielākoties mājokļos, kuros izcēlušies ugunsgrēki, nav bijuši uzstādīti dūmu detektori. Savukārt tajos mājokļos, kur bija dūmu detektori, nelaime tika pamanīta savlaicīgāk un cilvēki spēja izglābties un operatīvāk izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. Pie tam, Ugunsdrošības noteikumi nosaka, ka dūmu detektori obligāti būs jāuzstāda mājokļos no 2020.gada 1.janvāra.

Aicinām iedzīvotājus neiekrist uz pārlieku dārgiem negodprātīgu cilvēku vai tirgotāju piedāvājumiem un dūmu detektorus iegādāties tikai oficiālās tirdzniecības vietās, rūpīgi izvērtējot detektora cenu un pārliecinoties par tā atbilstību Eiropas standartam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI