DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Deputāti ar Īrijas valsts ministri Eiropas lietās pārrunā diasporas interešu aizstāvību pēc Brexit

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēdē trešdien, 27.februārī, deputāti tikās ar Īrijas valsts ministri Eiropas lietās Helēnu Makentiju (Helen McEntee), pārrunājot aktuālos jautājumus saistībā ar gaidāmo Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb Brexit, tostarp diasporas tautiešu interešu aizstāvību.

Brexit iezīmē būtiskus izaicinājumus visai Eiropai, un mums kopīgi jāmeklē labākie risinājumi, kā iestāties par savu tautiešu interešu aizstāvību,” pēc sēdes akcentēja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda un uzsvēra, ka būtiski stiprināt arī Latvijas un Īrijas divpusējo sadarbību.

Kā akcentēja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš, šajā sarežģītajā posmā pārējām dalībvalstīm ir svarīgi saglabāt vienotu pozīciju, lai saturētu kopā ES. O.Ē.Kalniņš pauda satraukumu par to, ka pārāk maz uzmanības tiek pievērsts tam, ko bezvienošanās Brexit nozīmētu cilvēkiem, it sevišķi tiem, kuri mīt Īrijas Republikas un Ziemeļīrijas pierobežā.

Īrijas valsts ministre Eiropas lietās sacīja, ka ilgās sarunās divu gadu garumā panāktā vienošanās nav ideāla, taču tā iestājas par cilvēku interešu aizstāvību, risina arī jautājumu par robežu noregulējumu un ļauj novērst neskaidrību. H.Makentija atzīmēja, ka nedrīkst pieļaut vardarbības uzplaiksnījumus un atsaucās uz 1998.gadā parakstīto miera līgumu, ar ko atrisināja Īrijas un Ziemeļīrijas vēsturisko robežu konfliktu.

Deputāti ar Īrijas valsts ministri Eiropas lietās pārrunāja sadarbību arī citās jomās, kā būtisku jautājumu nākamā ES daudzgadu budžeta plānošanā izceļot kohēzijas politiku un vienlīdzīgu tiešo lauksaimniecības maksājumu nozīmību. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157707002912765

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI