DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs: Valsts policijas koledžā nepieciešams veidot karjeras izaugmes modeli

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 27. februārī, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) iepazīšanās vizītē apmeklēja Valsts policijas (VP) koledžu, kur tikās ar koledžas direktori Dinu Tarāni, direktora vietnieku Andri Sudāru  un pedagogiem. Tikšanās laikā ministrs tika iepazīstināts ar pašreizējo koledžas izglītības modeli, kā arī apmācību telpām.

“Valsts robežsardzē ir sekmīgi ieviests modelis, ka persona, kura tiecas uz izaugsmi, var iegūt pat doktora grādu savā sfērā. Tas, ko es jums iesaku, ir sistēmas izstrāde, lai cilvēks saprastu, kā viņš var iegūt doktora grādu un kādi bonusi pienākas par katru izaugsmes soli. Sistēmai ir jābūt tādai, lai ikviens saprastu, kā no parasta kadeta var kļūt, piemēram, par policijas priekšnieku”, tikšanās laikā atzina iekšlietu ministrs. Tāpat izglītības jomas sakārtošana iekšlietu dienestu sistēmā ir viena no ministra prioritātēm. “Mums ir jāvirzās uz to, ka darbinieki paši ieiet interneta sistēmā, kur pieejami mācību materiāli, un pavada konkrētu laiku, iepazīstoties ar šiem materiāliem. Tas nekas, ka iecirkņa inspektoram, iespējams, ikdienā nav jāsaskaras ar ekonomiskajiem noziegumiem, bet, ieguldot sevī, viņš zina arī par rīcību šādos gadījumos”, kā vienu no redzējumiem, lai spēcinātu VP struktūru un paātrinātu darba apjomu, redz ministrs.

“Es piekrītu par policistu apmācībām, bet ir nepieciešams attīstīt sistēmu, lai cilvēku mudinātu ieiet elektroniskajā sistēmā un izlasīt šos piedāvātos materiālus, lai celtu šo kvalitātes latiņu,” tikšanās laikā uzsvēra koledžas direktore Dina Tarāne.

Apsekojot koledžas telpas, atklājās drūma situācija, jo telpām ir nepieciešams remonts, kā arī trūkst praktisku līdzekļu sekmīgākai personu apmācībai. “Apmeklējot koledžu, redzu būtiskus trūkumus un esmu vērsis gan premjera, gan koalīcijas partneru uzmanību uz iekšējās drošības stiprināšanu,” Latvijas Radio (LR) raidījumā “Krustpunkti” sacīja ministrs.

Pēc vizītes ministrs apņēmies ar situāciju VP koledžā iepazīstināt arī Ministru prezidentu Arturu Krišjāni Kariņu (JV).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI