DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

VID aiztur Latvijas un Igaunijas pilsoņus par nelikumīgu akcīzes preču uzglabāšanu lielā apmērā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, apsekojot kādu teritoriju Rīgā, tajā atklāja nelikumīgi uzglabātas cigaretes, alkoholu un degvielu lielā apmērā.  Par iespējamo noziedzīgo nodarījumu ir uzsākts kriminālprocess un aizturētas sešas personas.

Kopumā uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika veiktas deviņas sankcionētas kratīšanas kādā teritorijā un tajā esošajā angārā Rīgā, Krustpils ielā, kuru laikā tika konstatētas un izņemtas cigaretes, alkohols un degviela. Kratīšanu laikā izņemtas apmēram 485 pudeles bez akcīzes markām un ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām, kurās iepildīts nezināmas izcelsmes šķidrums, apmēram divas tonnas degviela, 1 190 000 gab. (viens miljons simts deviņdesmit tūkstoši) cigaretes “Winston” un 41 732,20 EUR skaidra nauda. Izņemtajām precēm uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tiks veiktas ekspertīzes un precīzi apmēri tiks precizēti pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu tika aizturētas sešas personas – 1978., 1968., 1973. un  1954. gadā dzimuši Latvijas pilsoņi un 1968. un 1969. gadā dzimuši Igaunijas pilsoņi. Aizturētajām personām ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Kriminālprocess VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē ir uzsākts šī gada 20.februārī pēc Krimināllikuma 220.1 panta pirmajā daļā un 221.panta otrajā daļā1 paredzēto noziedzīgo nodarījumu sastāvu pazīmēm, par iespējamo nelikumīgu naftas produktu, alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu), ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

1 220.1 pants. Nelikumīga naftas produktu uzglabāšana, pārvietošana (pārvadāšana) un realizācija

(1) Par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

221.pants. Alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīga uzglabāšana, pārvietošana (pārvadāšana) un realizācija

(2) Par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI