DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Aicina pieteikties konkursam “Gada preču zīme 2018”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Patentu valde, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Dizaineru savienība aicina līdz šī gada 22. martam pieteikties prestižākajam konkursam rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomā “Gada preču zīme 2018” nominācijās “Gada preču zīme – Latvijai” un “Gada preču zīme – pasaulei”.

Kā norāda Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis: “Preču zīme ir viens no būtiskiem instrumentiem uzņēmēja atpazīstamības veicināšanai. Mums ir patiess prieks, ka uzņēmēji arvien vairāk apzinās, cik būtiski ir aizsargāt savu preču zīmi. To pierāda arī tas, ka pagājušajā gadā nacionālajā procedūrā tika pieteiktas vairāk nekā 2000 preču zīmes. Konkurss dod iespēju ne tikai izcelt savu preču zīmi, bet arī ļauj gūt sabiedrības un žūrijas novērtējumu, kā arī pretendēt uz konkursa apbalvojumiem.”

“Ik gadu konkurence konkursā starp preču zīmēm pieaug, un tas priecē, jo uzņēmēji arvien vairāk novērtē savu intelektuālo īpašumu. Latvijas ekonomikas izaugsmei arī spēcīgi zīmoli, kas atpazīstami gan vietējā, gan eksporta tirgū, ir būtiski, lai pircējs tos ne tikai izvēlētos, izdarot ikdienas pirkumus, bet arī novērtētu kā kvalitātes zīmi,” uzsver Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, “ceru, ka arī šogad konkurss būs tikpat interesants kā pērn, kad žūrijai vajadzēja krietni pastrādāt, lai izvēlētos labākos katrā no nominācijām!” 

“Konkurss Gada preču zīme ir lieliska iespēja uzņēmējiem apliecināt savu ilgtermiņa redzējumu. Rūpes par katru zīmola elementu, t.sk., logotipu, ir apsveicamas. Reģistrēta preču zīme ir pozitīvs signāls sadarbības partneriem, īpaši ja tās izstrādē piedalījušies profesionāli dizaineri. Esmu pārliecināts, ka daudzi šī gada pieteikumi būs atzinības vērti, kas padarīs žūrijas izvēli gana sarežģītu” norāda Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētājs Miks Pētersons.

Lai piedalītos konkursā, preču zīmei iepriekšējā kalendārā gadā jābūt reģistrētai nacionālajā procedūrā vai starptautiskajā procedūrā, vai kā Eiropas Savienības preču zīmei. Preču zīmes dalībai konkursā var pieteikt elektroniski Patentu valdes tīmekļvietnē https://ej.uz/GPZ_2018

Konkursa uzvarētāji tiks noskaidroti, ņemot vērā sabiedrības balsojuma rezultātus un žūrijas komisijas vērtējumu attiecībā 50:50. Apbalvojumi tiks pasniegti Pasaules Intelektuālā īpašuma dienā - 26. aprīlī.

Informatīvais video par konkursu: https://ej.uz/konkursa_GPZ_video

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI