DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Hamburgā atklāj Latvijas un Vācijas biznesa forumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 2019. gada 25. februārī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, valsts vizītes Vācijas Federatīvajā Republikā (turpmāk – Vācijā) noslēguma dienā, Hamburgā atklāja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Hamburgas Tirdzniecības kameras rīkoto biznesa forumu, kas veltīts ekonomiskās sadarbības veicināšanai.

Uzrunājot Latvijas un Vācijas uzņēmumu pārstāvjus, Valsts prezidents norādīja, ka šodien Vācija ir otrs lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris, abas valstis vieno ilggadīga un veiksmīga sadarbība transporta jomā, ko raksturo lielisks gaisa satiksmes tīkls, kā arī aktīva sadarbība ar Vācijas ostām, nodrošinot efektīvu kravu un pasažieru plūsmu.

“Straujas tehnoloģiskās attīstības laikmetā gandrīz katra mūsu sadarbības joma ir saistīta ar digitālajiem risinājumiem, jaunu tehnoloģiju izstrādi, inovācijām, zinātni un pētniecību. Latvijā ir gan infrastruktūra, gan gudri un radoši zinātnieki un uzņēmēji, lai varētu rasties inovatīvas idejas un produkti. Mums ir izcila digitālā infrastruktūra un digitālie risinājumi, kas paver plašas iespējas starpnozaru sadarbībai,” uzsvēra Valsts prezidents.

Noslēgumā Valsts prezidents uzsvēra: “Esmu pārliecināts, ka mūsu esošā un nākotnes sadarbība dos jaunas iespējas gan Latvijas, gan Vācijas uzņēmumiem iekļauties starptautiskajās vērtību ķēdēs un kļūt stiprākiem un konkurētspējīgākiem gan Eiropā, gan arī globālajos tirgos.”

Latvijas un Vācijas uzņēmēju biznesa foruma laikā tika parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju un Hamburgas informācijas tehnoloģiju klastera asociāciju Hamburg@work, paredzot turpmāku ciešāku sadarbību kopīgu IKT projektu izstrādē, zināšanu un jaunu tehnoloģiju iestrāžu apmaiņā, kā arī paverot ceļu plašākai savstarpēju inovatīvu instrumentu izmantošanai, lai stiprinātu sadarbību digitalizācijā.

Digitālajiem risinājumiem ir liela loma starpnozaru sadarbības attīstībā, kas savukārt veicina strauju Latvijas IKT nozares izaugsmi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI