DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

LTRK ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu diskutē par nozares prioritātēm

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidija locekļi pirmdien, 25.februārī, tikās ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu, lai pārrunātu nozares prioritātes, darāmos darbus un politikas veidošanas procesu.

Vispirms T.Linkaits ieskicēja savu vīziju par iedzīvotāju mobilitātes veicināšanu, veidojot vienotus transporta koridorus. Jau 2020.gadā plānots atvērt tirgu plašākai konkurencei ceļu uzturēšanā, kas pašreiz deleģēts Latvijas Autoceļu uzturētājam. Pašreiz lielākā darba slodze ir ziemā, bet vasarā darbiniekiem grūti atrast darāmo, tādēļ, iespējams, ka vietējas nozīmes ceļus turpmāk apsaimniekot varētu, piemēram, būvnieki, kuriem sezonalitāte ir pretēja.

Tāpat satiksmes ministrs norādīja, ka pašreiz ir nesaprotams, kādēļ prioritāte nav valsts galvenie autoceļi un to stāvoklis, bet gan liela daļa no naudas “aizplūst” tālu prom no Rīgas, lai gan Jūrmalas un Siguldas šosejas gadiem nav adekvāti remontētas. 

T.Linkaits stāstīja, ka paredzēts veikt VAS “Latvijas Dzelzceļš” biznesa modeļa maiņu, lai tas kļūtu modernāks, kā arī optimizētu izmaksas. Vēl viena no prioritātēm ir Rail Baltic dzelzceļa līnijas realizēšana, kas jau patlaban aizkavējusies, tādēļ jāpārkārto projekts un finansējums tā, lai ieguvums Latvijai būtu pēc iespējas lielāks.

Klātesošie uzņēmēji arī vēlējās noskaidrot T.Linkaita viedokli par transporta tīkla attīstību, pārveidojot to tā, lai Rīga un Pierīga būtu kā vienota teritorija nevis nodrošinātu satiksmes pakalpojumu tikai sava novada ietvaros. Ministrs pauda, ka līdz 2021.gadam paredzēts izveidot vienotu tīklu, apvienojot vairāku pašvaldību savienojamību ar starppilsētu transportu.

Ministrs arī norādīja, ka pašreiz būtisks darbs notiek pie korupcijas risku mazināšanas, kā arī nelietderīgu tēriņu mazināšanas ES projektos.

LTRK prezidija locekļi vienojās ar T.Linkaitu, ka ministrija turpinās sadarboties ar biedrību, lai risinātu dažādus jautājumus arī izveidotajās Transporta infrastruktūras un Pasažieru pārvadājumu komitejās, kā arī tiktos, ja tas būs nepieciešams klātienē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI