DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Kultūras ministre Valsts prezidenta vizītes ietvaros tiksies ar Elbas filharmonijas vadību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai izzinātu vienas no Eiropas ievērojamākajām akustiskajām koncertzālēm – Elbas filharmonijas – ekonomisko ietekmi uz pilsētas attīstību, kultūras ministre Dace Melbārde Valsts prezidenta vizītes ietvaros Hamburgā tiksies ar koncertzāles ģenerālintendantu Kristofu Lībenu - Zoiteru (Christoph Lieben-Seutter) un finanšu direktoru Johenu Margedantu (Jochen Margedant).

Valsts prezidenta oficiālās delegācijas sastāvā š.g. 24. – 25. februārī kultūras ministre Dace Melbārde un KM valsts sekretāre Dace Vilsone apmeklēs arī ērģelnieces Ivetas Apkalnas un valsts akadēmiskā kora “Latvija” koncertu Elbas Filharmonijā – Latvijas valsts simtgadei veltītā Pētera Vaska darba korim un ērģelēm „Veni Domine” pasaules pirmatskaņojumu. KM vadība piedalīsies arī Latvijas valsts simtgadei veltītās izstādes “Latvijas gadsimts” atklāšanas pasākumā, apmeklēs Hamburgas Kuģniecības muzeju un tiksies ar muzeja direktoru Pēteru Tammu (Peter Tamm).

Valsts prezidenta vizītes ietvaros plānota dalība arī Valsts prezidenta un Ivetas Vējones kundzes atbildes vakariņās par godu Vācijas federālajam prezidentam, darba pusdienas ar Hamburgas pilsētas vadību un uzņēmējiem, kā arī Hamburgas Tirdzniecības kameras apmeklējums.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ivetas vējones kundze un Latvijas delegācija no 21. līdz 25. februārim valsts vizītē apmeklē Vāciju. Vizītes ietvaros paredzēta plaša programma Berlīnē, Hamburgā un Līneburgā, aptverot gan divpusējo sadarbību politiskajā, ekonomikas un kultūras jomā, gan kopīgā vēsturiskā mantojuma saglabāšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI