DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ministru prezidents ar Tusku, Junkeru un Barnjē pārrunā Eiropas Savienības galvenos izaicinājumus tuvākajā nākotnē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Eiropas Komisijas sarunu vadītāju breksita (Brexit) jautājumos Mišels Barnjē.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 21. februārī, iepazīšanās vizītes laikā Briselē tikās ar Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku (Donald Tusk), Eiropas Komisijas prezidentu Žanu – Klodu Junkeru (Jean-Claude Juncker) un Eiropas Komisijas sarunu vadītāju breksita (Brexit) jautājumos Mišelu Barnjē (Michel Barnier).

Tikšanos laikā K. Kariņš informēja Eiropas Savienības (ES) institūciju vadītājus par Latvijas valdības galvenajām prioritātēm un pārrunāja ES aktuālos jautājumus, tostarp nākamā daudzgadu budžeta (2021-2027) veidošanu un breksita procesu.

Ministru prezidents sarunās ar ES institūciju vadītājiem uzsvēra, ka pirms nepilna mēneša darbu uzsākusī valdība ir saglabājusi nemainīgu eiroatlantisko kursu, tā iestājas par vienotu ES un vienlīdzīgu attieksmi pret visām dalībvalstīm.

“Latvijas valdība ir skaidri definējusi mērķi samazināt ekonomisko nevienlīdzību sabiedrībā, būtiski stiprināt finanšu sektoru, uzlabot gan iekšējo, gan starptautisko drošību, palielināt tautsaimniecības konkurētspēju un integrēt Latvijas transporta un enerģētikas infrastruktūru ES, īstenojot tādus projektus, kā, piemēram, Rail Baltica. Latvijas un Eiropas Savienības prioritātes saskan, to īstenošanai nepieciešama dalībvalstu vienotība,” uzsvēra K. Kariņš.

Sarunā ar Donaldu Tusku Ministru prezidents pārrunāja ES stratēģisku dienaskārtību 2019-2024, uzsverot nepieciešamību stiprināt ES vienoto tirgu, kā arī ES lomu drošības un aizsardzības politikā, sistemātiski vērsties pret dezinformāciju un veicināt eirozonas noturību. Tāpat abas amatpersonas pārrunāja ES attiecības ar Krieviju un transatlantisko darba kārtību. Tikšanās laikā ar Žanu – Klodu Junkeru Ministru prezidents pārrunāja ES daudzgadu budžeta veidošanas procesu. Sarunas laikā K. Kariņš uzsvēra, ka Latvija aktīvi iestāsies par savām interesēm Kohēzijas un Kopējās lauksaimniecības politikā. “Nākamajā ES daudzgadu budžetā jāatrod līdzsvars starp tā sauktajām jaunajām prioritātēm un tradicionālajām ES politikām”, tā K. Kariņš. 

Tiekoties ar Mišelu Barnjē, Ministru prezidents pārrunāja breksita procesu un iespējamos dažādos attīstības scenārijus. “Ļoti ceram, ka tiks panākta vienošanās par sakārtotu Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES, taču nopietni gatavojamies visiem scenārijiem”, uzsvēra K. Kariņš.  Ministru prezidents pauda atbalstu M. Barnjē un uzsvēra ES 27 vienotības nozīmi sarunās ar Apvienoto Karalisti. K. Kariņš pauda cerību, ka ES saglabās ciešas attiecības ar Lielbritāniju nākotnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI